Cele mai bune tratamente în caz de sforăit
Deranjant pentru tine şi pentru partenerul de viaţă, sforăitul se numără printre afecţiunile care pot afecta nu doar calitatea somnului, ci şi activităţile zilnice. Nu neglija această problemă, pentru că riscurile pentru sănătate sunt destul de mari.
Sforătitul apare când aerul inspirat este perturbat în timpul somnului din cauza îngustării căilor aeriene la nivelul nasului,cavităţii bucale sau gâtului. Dacă,în cazul copiilor,sforăitul se produce ca urmare a creşterii în dimensiune a polipilor,la adulţi este des întâlnit când persoana suferă de deviaţie de sept,rinită cronică,polipoză nazală,alergii sau infecţii ale căilor aeriene.
„Sforăitul mai apare atunci când amigdalele se măresc în volum,când vălul palatin este prea lung şi vibrează când trece aerul,când apar tumori laringiene,dar şi când persoana suferă anumite modificări ale scheletului feţei (retrognaţie-tulburare de dezvoltare a mandibulei)“,explică medicul primar ORL Claudia Boldea,doctor în ştiinţe medicale,de la Spitalul European Polisano,Sibiu.
Terapii disponibile în farmacii
Este indicat ca persoanele care sforăie să facă,dacă este cazul,unele modificări în ceea ce priveşte stilul de viaţă. „Scăderea în greutate,renunţarea la fumat şi alcool,evitarea medicamentelor sedative,schimbarea poziţiei în timpul somnului,tratamentul corect al alergiilor şi al infecţiilor căilor aeriene superioare pot face ca problemele cu sforăitul să se reducă“,spune medicul Claudia Boldea.