Cerealele care alungă bolile de inimă

28 iulie 2015   Modă

Cerealele integrale sunt întotdeauna recomandate de nutriţonişti, pentru că au în compoziţie vitamine, minerale şi fibre care te pot apăra de diverse boli – în special de afecţiunile cardiovasculare.

Secara fludizează sângele şi previne ateroscleroza

Pâinea de secară,care,pe vremuri,era hrana familiilor celor mai sărace,este acum extrem de apreciată. Secara e bogată în antioxidanţi,care neutralizează radicalii liberi,şi în fibre (16%). Pâinea din secară completă,cu drojdie,este mai bogată în substanţe nutritive. Consumul regulat de pâine de secară scade riscul maladiilorcardiovasculare şi aterosclerozei. Contribuie la fluidizarea sângelui.

Hrişca protejează vasele de sânge

E considerată şi aliment,şi medicament. Hrişca are gust plăcut,e lipsită de gluten,e bogată în calciu,fosfor,magneziu şi vitamina B. E un bun remineralizant,un aliment energetic şi nutritiv,cu rol în protecţia vaselor de sânge-de aceea este şi indicat în cazurile de fragilitate vasculară. Are o comportare bună la fierbere. Poţi să obţii o făină gustoasă în felul următor:prăjeşti uşor,într-o tigaie,seminţele de hrişcă,după care le macini ca pe boabele de cafea.

Grâul întreg scade colesterolul rău

Făina integrală,obţinută din grâun întreg,este una din cele mai hrănitoare alimente. Are capacitatea de a reduce nivelul colesterolului rău LDL,a trigicleridelor şi a insulinei. Prin urmare,protejează inima şi vasele de sânge. Studiile arată că cei ce consumă produse din grâu întreg prezintă risc mai mic de a face atac de cord şi sunt mai sănătoşi.

Mai multe