Conjunctivita. Cea mai comună problemă a ochilor

22 iunie 2016   Modă

Atunci când ochii sunt expuşi la alergeni şi iritanţi, cele mai frecvente fiind polenul de la copaci, parfumuri şi produse cosmetice, poluarea aerului, aceştia sunt afectaţi şi duc la dezvoltarea de conjunctivită.

Această infecţie alergică cunoscută sub numele de conjunctivită se manifestă prin apariţia unei membrane subţiri care acoperă ochiul.Dar există mai multe tipuri de conjunctivită. Cea alergică sezonieră,care este cauzată de polen,şi cea care se dezvoltă din cauza acarienilor.

Totodată,cea mai bună parte este că conjunctivita alergică nu afectează viziunea. Cu un diagnostic corect şi medicamentaţie în timp util,este vindecabilă.

Simptomele conjunctivitei:

Simptomele majore ale conjunctivitei alergice includ mâncărimi ale ochilor şi înroşirea zonei albe,şi ca rezultat ochii sunt înlăcrimaţi. În cazul în care starea se înrăutăţeşte,ceea ce nu prea se întâmplă,ochii se infectează,apărând mucusul şi umflarea pleoapele.

Cum să tratezi conjunctivita alergică:

1. Primul şi cel mai important lucru pe care-l poţi face este să stai departe de alergenii care duc la dezvoltarea conjunctivitei.

2. Ţinerea ferestrei şi uşilor închise este încă o prevenire împotriva alegenilor care pot intra de afară în casă.

3. În plus,covoarele din casă sunt cele mai absorbante de acarieni,atrăgând tot praful în casă. De aceea,trebuie aspirate şi bătute în fiecare zi.

4. Persoanele care deţin animale de companie trebuie să fie atente,pentru că ele sunt,unul dintre principalele motive care pot duce la răspândirea alergenilor,care sunt foarte dăunători pentru ochi.

5. În afară de acestea,medicamentaţia este cea mai uşoară cale de a combate conjunctivita. Un alt remediu natural este aplicarea unui compres rece pe ochi. Înmoaie o cârpă curată în apă rece şi aplic-o pe ochi. Acest lucru va ajuta la reducerea iritaţiei cauzate de alergie ochiului.

Credit foto:http://www.boldsky.com  

Mai multe