Consecinţele grave în cazul amigdalitelor şi otitelor netratate

18 noiembrie 2016   Modă

Amigdalitele şi otitele se numără printre cele mai frecvente afecţiuni în rândul copiiilor. Partea proastă este că, netratate la timp şi corespunzător, acestea duc la complicaţii grave.

Complicaţiile otitei netratate

Este de înţeles că mulţi părinţi nu se panichează atunci când copiii lor sunt diagnosticaţi cu otite,pentru că sunt atât de comune şi,de multe ori,dispar de la sine. Netratată,otita,care porneşte de o simplă infecţie a urechii medii,poate progresa până la o problemă a creierului şi provoca alte probleme de sănătate,care pun viaţa în pericol.

Inflamaţia urechii interne

Problemele de auz şi de echilibru precar sunt consecinţe comune ale infecţiilor severe ale urechii medii. Cu toate acestea,problema poate fi mult mai gravă decât realizează mulţi părinţi. Atunci când orita se complică,aceasta poate afecta structurile urechii interne care stau în labirintul canalelor care formează urechea internă. Boala este cunoscută sub numele de labirintită sau otită internă (infecţie a urechii interne) şi duce la pierderi precare de auz.

Paralizia muşchilor feţei

Otita medie severă poate afecta nervul facial în mai multe moduri,situaţie care duce la conducerea impulsurilor nervoase. Acest lucru se poate manifesta ca paralizie facială.

Infectarea craniului

Urechea medie şi urechea internă sunt localizate în interiorul craniului şi,prin urmare,orice infecţie în urechea medie se poate răspandi la nivelul osului craniului. Mastoidita este o complicaţie a otitei,care apare,în primul rând,atunci când puroiul acumulat în urechea medie nu se poate scurge prin tubul Eustachio,din cauza unui blocaj. Acest lucru permite infecţiei din interiorul urechii medii să se răspândească în ţesutul din jur.

Complicaţiile amigdalitelor netratate

Amigdalita se dezvoltă atunci când amigdalele,aglomerări de ţesut cărnos situate pe fiecare parte a gâtului,se infectează cu un virus sau bacterie. Amigdalita virală dispare de multe ori fără niciun tratament specific. Cu toate acestea,amigdalita bacteriană poate necesita administrarea de antibiotice. Lăsată netratată,amigdalita duce la:

Apnee de somn

Amigdalita duce la umflarea amigdalelor. Atunci când este lăsată netratată,poate provoca înfundarea căilor respiratorii şi interfera cu respiraţia normală. Asta favorizează apneea în somn,o afecţiune în care respiraţia intermitentă se opreşte sau devine foarte superficială în timpul somnului.

Abces

Când amigdalele sunt infectate,ele produc puroi,care este un fluid vâscos format din celule albe din sânge,resturi de celule şi celulele moarte. Puroiul poate să rămână prins în spaţiul dintre ţesuturile moi ale amigdalelor şi astfel să apară abcesul. Puroiul din abces poate să ajungă în sânge,cauzând complicaţii ulterioare.

Febră reumatică

Aceasta se poate dezvolta,în special la copii,după infecţia cu bacteria Streptococcus tulpina A. Febra reumatică favorizează inflamarea articulaţiilor,erupţii cutanate,febră,scădere în greutate,oboseală şi dureri de stomac.

Credit foto:www.strepthroatmd.com

Mai multe