Cu ce pot înlocui hipertensivii alimentele interzise
Mulţi hipertensivi au învăţat să-şi accepte boala şi să trăiască mai departe cu ea. Evident, pentru ca această convieţuire să fie paşnică, trebuie respectate câteva reguli de alimentaţie.
Dacă simţi,deseori,că te doare capul,ameţeşti,îţi vâjâie urechile şi te trec căldurile,trebuie să mergi la medic pentru că este posibil să suferi de hipertensiune. "La adulţi, diagnosticul de hipertensiune se pune atunci când presiunea sistolică este mai mare sau egală cu 140 mm Hg, iar cea diastolică este mai mare sau egală cu 90 mm Hg. O presiune sangvină peste 160/100 mm HG constituie un semnal de alarmă şi trebuie un control medical şi tratament adecvat pentru că hipertensiunea favorizează bolile de inimă",explică dr. Laurenţiu Luca,directorul Clinicii PULS.
Sarea,inamicul nr. 1
Health! Yahoo a întocmit o listă a alimetelor interzise,sugerând,în acelaşi timp,şi potenţiali înlocuitori ai acestora. Cele mai frecvente interdicţii alimentare ale unui hipertensiv vizează sarea,cafeina,făina albă,alcoolul,prăjelile,nicotina,conservanţii,zahărul şi aromele sau coloranţii artificiali. De departe însă,inamicul nr. 1 este sarea. Sodiul din ea este incriminat ca principalul factor favorizant al hipertensiunii,dar şi al bolilor de inimă,şi al osteoporozei. Cercetătorii susţin că un consum mare de sare ar duce şi la apariţia cancerului de stomac şi esofag. Totuşi,pentru ca mâncarea fără sare să nu fie fadă,lipsită de gust,poţi folosi condimente:usturoi,ghimbir,chimen,oregano,piper negru şi busuioc. În plus,acestea conţin substanţe care îi ajută pe hipertensivi.
Află cu ce pot înlocui hipertensivii alimentele interzise AICI.