Cum îţi dai seama ce alergii ai

24 septembrie 2015   Modă

Alergia este o reacţie anormală a organismului la una sau mai multe substanţe, inofensive în general pentru marea majoritate a oamenilor. Substanţele care provoacă reacţii alergice poartă denumirea de alergeni.

Alergia este în esenţă o afecţiune fizică dar factorii psiho-emoţionali (stresul,frica,furia,etc.) pot determina sau agrava simptomatologia.

Cele mai comune surse pentru alergii sunt:polenul copacilor,ierburilor şi gramineelor,praful de casa,mucegaiurile,animalele,anumite alimente şi medicamente,precum şi înţepăturile de insecte.

Perioadele cu cel mai mare risc de a dezvolta alergii sunt primăvara şi vara în mod special,însă şi toamna poate fi un sezon nelipsit de factori alergogeni,mai ales că trecerea de la un anotimp la altul poate fi un factor ce influenţează sistemul imunitar.

Iată,aşadar,cum îţi dai seama ce alergii ai şi simptomele specifice!

Cum îţi dai seama ce alergii ai-cele mai întâlnite simptome

Alergiile afectează aproximativ 20% din populaţie,iar o parte din ele sunt transmise ereditar. Primele simptome ale alergiei pot apărea la orice vârstă,dar cei care sunt predispuşi la alergii vor dezvolta simptome înca din copilarie.

Mai multe