Cum poţi preveni atacurile de panică

3 septembrie 2014   Modă

Pentru că stresul şi anxietatea abundă în vieţile noastre de zi cu zi, suntem predispuşi, adesea, la apariţia unui atac de panică. Iată câteva trucuri simple care ne pot ajuta să prevenim această problemă.

Atacul de panică poate fi descris ca o stare afectivă caracterizată printr-un acces intens de frică sau anxietate,ce vine împreună cu bătăi rapide,puternice ale inimii,dureri în piept,transpiraţie,greaţă sau dureri de stomac,ameţeli,tremor,frisoane şi,nu în ultimul rând,nesiguranţă. Cauzele sunt nenumărate şi de aceea este recomandat să apelăm la un specialist. Însă există câteva trucuri care pot preveni această stare.1.Respiraţia ritmată,ideală

Deşi oamenii respiră,în medie,de 20.000 de ori pe zi,cei mai mulţi dintre noi nu acordă o importanţă prea mare felului în care respiră. Respiraţia ritmată este o tehnică utilizată pe scară largă pentru a trata hiperventilaţia şi anxietatea. Întindeţi-vă pe pat,cu o mână pe piept şi o mână pe abdomen,imediat sub cutia toracică. Inspiraţi pe nas şi expiraţi pe gură. Mâna de pe stomac trebuie să se ridice şi să coboare mai mult,comparativ cu mâna de pe piept. Adoptaţi o frecvenţă de 12-20 de respiraţii pe minut,făcând o mică pauză între fiecare inspiraţie şi fiecare expiraţie. Faceţi acest exerciţiu timp de 10 minute pe zi.

Impactul cofeinei asupra sistemului nervos central nu este un subiect la care mulţi dintre consumatori să se gândească.

Mai multe