Cum prevenim şi tratăm balonarea

29 martie 2017   Modă

Balonarea este o problemă foarte comună, de cele mai multe ori inofensivă, dar deranjantă. Însă ea îţi poate strica buna dispoziţie ori te poate face să îţi simţi organismul îngreunat.

Iată mai jos câteva sugestii care te pot ajuta să scapi de balonare:

Redu consumul de sare. Atunci când suntem balonaţi,corpul nostru reţine lichide în exces,iar sarea favorizează apariţia acestei afecţiuni. De aceea,dacă eviţi alimentele sărate şi alegi să foloseşti doar sare de mare (diferită de cea de masă din comerţ),ai mai multe şanse să scapi de balonare.

Evită consumul de băuturi carbogazoase şi bere,în special seara,înainte de culcare! Aceste tipuri de băuturi duc la apariţia balonării! Aşadar,pentru a o combate rapid,evită-le măcar vreme de o săptămână,până când începi să simţi că organismul tău îşi revine.

Bea ceaiuri digestive! Se găsesc în comerţ,la plafar sau la farmacii tot felul de ierburi şi mixturi ce au scopul de a ajuta organismul să se detoxifice şi să elimine apa în exces. Lemnul dulce,anasonul,busuiocul,ghimbirul,socul,muşeţelul şi menta sunt doar câteva din plantele care combat balonarea şi stimulează digestia.

Nu te grăbi la masă! Balonarea poate apărea mai ales atunci când mâncăm pe fugă şi nu ne acordăm destul timp pentru a mesteca şi a savura corespunzător mâncarea! În acest fel,ne îngreunăm procesul digestiv. Acordă-ţi cel puţin o jumătate de oră pentru fiecare masă!

Una dintre cauzele ce duc la apariţia balonării poate fi intoleranţa la lactoză sau prezenţa bolii Crohn. Dacă te balonezi des şi suferi de crampe intense şi dereglări digestive,ideal ar fi să consulţi un medic!

Mai multe