Cum previi efectele adverse ale antibioticelor

7 mai 2015   Modă

Există numeroase situaţii când inevitabil trebuie să iei antibiotice. Deşi rolul acestora este de a trata afecţiunile de care suferi, antibioticele au numeroase efecte secundare neplăcute, cum sunt balonarea, eructaţiile, constipaţia şi diareea.

Iată câţiva paşi simpli de urmat,pentru a face faţă efectelor adverse ale antibioticelor.

Renunţă la fumat şi la alcool

Pe lângă acestea,este important să nu mai consumi sucuri acidulate,ciocolată,alimente bogate în zahăr şi nici produse ce conţin amidon. De asemenea,evită pe cât posibil produsele lactate,alimentele grase,condimentatele,ceaiul şi cafeaua. În schimb,bea mult mai multă apă ca de obicei.

Nu consuma suc de portocale

Vitamina C se găsesşte din abundenţă în portocale. Dacă iei antibiotice,nu bea suc de portocale,pentru că are mult zahăr în exces,putând să agraveze starea ta de sănătate.  

Bea iaurt

Începe să consumi iaurt în mod regulat,ori de câte ori urmezi un tratament cu antibiotice. Probioticeletrebuie să facă parte din dieta ta zilnică şi după încetarea tratamentului medicamentos.

Include în dietă alimente fermentate

Murăturile conţin probiotice naturale. De aceea,sunt alimente ideale pe care poţi să le consumi după ce nu mai iei antibiotice.

Ai grijă ce mănânci

Consumă alimente uşor de digerat. Poţi încerca şi câteva remedii din natură. Fierbe cinci frunze de mentă,două feliuţe de ghimbir şi jumătate de linguriţă de chimen într-un pahar cu apă,până când lichidul se reduce la jumătate. Bea o jumătate de pahar de trei ori pe zi.

Mai mult,poţi consuma suc de aloe vera,deoarece acesta protejeaza mucoasă intestinală şi ulei de oregano,de trei ori pe zi.

Bune contra contipaţiei

Seminţele de in sunt ideale dacă te confrunţi cu această neplăcere. În plus,te scapă de diaree.

Mai multe