Cum să-ţi menţii ficatul sănătos

6 mai 2015   Modă

Ficatul este un organ complex, ce îndeplineşte mai bine de 500 de funcţii esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. Dacă acesta nu funcţionează aşa cum trebuie, există riscul apariţiei multor probleme de sănătate.

De ce este importantă curăţarea ficatului

În viaţa de zi cu zi suntem expuşi la o serie de produse chimice toxice. Agenţia Americană pentru Protecţia Mediului estimează că jumătate de milion de substanţe chimice sunt utilizate în prezent,şi că peste cinci mii de substanţe chimice noi sunt introduse anual. Unii oameni de ştiinţă cred că 25% dintre acestea pot fi cancerigene. Acesta este motivul pentru care este esenţial să urmezi o dietă de curăţare a ficatului,pentru a elimina toate toxinele.

Dacă ficatul se suprasolicită,se poate congestiona. Compuşii toxici şi impurităţile pot rămâne prinse în depozitele bilei. Pentru că substanţele toxice nu pot fi eliminate din organism,acestea ajung în sânge.

Ce boli pot să apară

Un ficat lent poate duce la oboseală cronică,creştere în greutate,retenţie de apă,precum şi alte problemele de sănătate. Detoxificarea poate ajuta ficatul să elimine aceste substanţe toxice şi să-l ajute să funcţioneze în mod corespunzător. Un ficat sănătos îţi dă energie,îmbunătăţeşte metabolismul şi te ajută să arzi grăsimea in exces.

Când trebuie să-ţi cureţi ficatul de toxine

Dacă suferi de boli hepatice,alergii,balonare,flatulenţă,constipaţie,oboseală,ficat gras,calculi biliari,metabolism scăzut,probleme digestive,obezitate şi sindromul premenstrual,indicat ar fi să urmezi o cură de detoxificarea ficatului.

Un ficat toxic măreşte colesterolul „rău“

Pentru că ficatul afectat de toxine produce prea mult colesterol „rău“,poţi urma un tratament naturist pentru curăţarea ficatuluişi a vezicii biliare. Amurariul,anghinarea,frunzele de măslin şi păpădia sunt unele dintre cele mai bune plante care curăţă ficatul de toxine. 

Mai multe