Cum scapi de apendicită

15 decembrie 2015   Modă

Ideea împământenită că apendicita se poate „rezolva” doar prin intervenţie chirurgicală este falsă. Există şi alte căi de a scăpa de neplăcere! Iata cum scapi de apendicită fara interventia chirurgicala.

Examen clinic şi ecografie pentru apendicita

Când pune diagnosticul,medicul se bazează în special pe examenul clinic – atunci când suferindul se plânge de o durere vie în partea dreaptă,jos,a abdomenului. Simptomele sunt uneori însoţite de greaţă,vomă şi febră. Examenul clinic e bine să fie dublat şi de o ecografie.

Diagnostic precis şi tratament ţintit pentru apendicita

Ecografia permite stabilirea unui diagnostic mai precis,şi metoda de tratament adecvată. Dacă e vorba de o apendicită fără complicaţii,specialistul recomandă tratament cu antibiotice,iar dacă se observă că zona e infectată sau riscă să se infecteze (peritonită),se intervine chirurgical. Astăzi,se preferă tehnicile laparoscopice,care permit recuperarea rapidă după operaţie.

Pericol de infecţie a apendicitei

Crizele de apendicită se manifestă frecvent în special la tinerii sub 30 de ani. Medicii vor extirpa aceată excrescenţă situată pe intestin doar dacă inflamaţia poate duce la o infecţie care ameninţă să se extindă la organele din jur. De reţinut că peritonitele nu reprezintă decât 30-35 % din totalul apendicitelor – deci,în cele mai multe cazuri,operaţiapoate fi evitată!

Mai multe