Cum scapi de gastroenterita estivală

9 iulie 2014   Modă

Fructele nespălate, alimentele cumpărate de la colţul străzii şi viruşii care se transmit uşor pe timpul verii favortizează apariţia gastroenteritei estivale. Iată ce este aceasta şi ce tratament trebuie să aplici.

O formă frecventă de gastroenterită este diareea călătorului sau diareea de vacanţă. Această infecţie apare,de cele mai multe ori,în urma consumului de apă sau alimente contaminate cu germeni specifici locului de vacanţă.

Citeşte şi:

Cum să tratezi gastroenterita

Cum poţi combate gastroenterita

Cauze şi simptome

Infecţia digestivă poate fi cauzată de bacterii,paraziţi,viruşi. La adulţi boala poate fi provocată de germeni enterici precum Escherichia coli,Salmonella,Shigella,iar la copii de infecţia cu rotavirus. De regulă,afecţiunea debutează brusc,la 12-72 de ore după infectare. Prin simptome se numără:diaree apoasă,lipsa poftei de mâncare,greaţă,vărsături,crampe abdominale,oboseală,febră,stare generală proastă din cauza deshidratării.

Tratament

Specialiştii spun că această infecţie digestivă necesită un tratament rapid. Pentru început,este foarte important să se evite deshidratarea. Aceasta trebuie evitată mai ales la copii,vârstnici şi persoane cu anumite boli cronice.

Consumă cât mai multe ceaiuri,cele mai indicate fiind cele de mentă şi afine,supe limpezi,fără carne,soluţii de rehidratare orală. Totodată,este important să ai un regim alimentar bazat pe orez,morcovi fierţi,paste,banane şi mere coapte şi să apelezi la medicamentele antidiareice,deoarece acestea au proprietatea de a forma o peliculă protectoare la nivelul peretelui intestinal,e liminând bacteriile şi paraziţii prin scaun.

Mai multe