Cum tratezi „ficatul gras”: sfaturi şi remedii

14 ianuarie 2015   Modă

Steatoza hepatică sau „ficatul gras” este una dintre cele mai comune boli ale ficatului. Depozitele de grăsimi depuse pe ficat pot cauza complicaţii serioase şi pot duce chiar la distrugerea acestui organ, dacă nu se urmează un tratament.

Ficatul este un organ vital pentru corp,întrucât curăţă sângele,menţine în limite normale glucoza din sânge,produce enzime şi menţine în corp vitaminele,mineralele şi glicogenul. Funcţiile ficatului nu pot fi preluate de alt organ din corp,motiv pentru care trebuie să fii atentă la problemele care apar la nivelul lui. 

Simptome ale „ficatului gras”

Steatoza hepatică este o afecţiune silenţioasă,deoarece simptomele sunt aproape insesizabile,mai ales în fazele incipiente. Pot trece chiar şi câţiva ani buni pînă când această afecţiune poate transmite semnale clare-greată,slăbiciune,pierderea apetitului,confuzie şi probleme de concentrare.

Ce poate fi făcut în caz de „ficat gras”

Nu există un tratament bine definit pentru steatoza hepatică,însă este important să se ţină o dietă strictă în ceea ce priveşte dieta şi alcoolul. Persoanele care consumă alcool,ar trebui să renunţe definitiv la acest obicei,altfel starea de sănătate a ficatului s-ar putea agrava sever,în scurt timp. De asemenea,este important să se excludă din dietă alimentele grase şi să se ţină un regim de slăbire,în cazul în care sunt semne de supraponderabilitate sau obezitate.

Tratament naturist în caz de „ficat gras”

Bea ceai de păpădie:pentru preparare ai nevoie de 2 linguri de rădăcină de păpădie tocată şi 200 ml de apă. După ce ai fiert apa,amestecul se lasă la infuzat 20 de minute. Ceaiul se bea atât dimineaţa,cât şi sera.

Mai multe