De ce apar aluniţe în timpul sarcinii
Când eşti pe cale să devii mamă, corpul tău trece printr-o serie de schimbări în timpul sarcinii, iar pielea ta nu face o excepţie de la asta. Astfel, în cele nouă luni de sarcină este posibil să observi că-ţi apar aluniţe. Iată de ce apar aluniţele în timpul sarcinii!
Aluniţele pot apărea şi dispărea în timp. Ele sunt,de cele mai multe ori,un răspuns la modificarile hormonale din timpul adolescenţei,sarcinii şi bătrâneţii. În cele mai multe din cazuri,acestea sunt inofensive. Dar,uneori,ele pot deveni canceroase.
De ce apar aluniţe în timpul sarcinii. Ce sunt aluniţele
Aluniţele sunt pete benigne mici pe piele. Acestea au culoarea maro închis şi adesea sunt moştenite de la părinţi. Pot avea orice formă şi dimensiune,în funcţie de fiecare individ în parte.
De ce apar aluniţe în timpul sarcinii. Pielea se modifică în timpul sarcinii
Există riscul ca aluniţele mici şi pistruii care existau înainte ca tu să rămâi însărcinată să se mărească în dimensiune,iar petele maro sau semnele din naştere să se închidă la culoare. Suprafaţa pigmentată care înconjură mamelonul sânului şi chiar sânii vor căpăta o nuanţă mai închisă. Spre deosebire de alte zone ale pielii,care îşi recapătă culoarea originală după sarcină,areola va fi,probabil,întotdeauna ceva mai închisă la culoare decât era înainte de a rămâne însărcinată.
De ce apar aluniţe în timpul sarcinii. Motivul pentru care apar în sarcină
Pe perioada când eşti însărcinată,există posibilitatea să observi o mulţime de noi aluniţe pe corpul tău,mai ales pe stomac şi sâni,iar cele deja existente se pot închide şi mai tare la culoare.
Noile aluniţeapar din cauza schimbărilor hormonale şi a structurii corpului,şi dispar,de cele mai multe ori,după sarcină. Mai mult,acestea sunt simetrice. Dacă observi aluniţe asimetrice pe corp,care îşi schimbă culoarea,mărimea şi forma de multe ori,trebuie să mergi de urgenţă la dermatolog.