De ce apare intoleranţa la lapte şi cum poate fi învinsă
Laptele se numără printre cele mai hrănitoare alimente şi abundă în proteine, micronutrienţi, calciu şi carbohidraţi. Iată de ce unele persoane au intoleranţă la lapte şi cum o pot învinge.
Superaliment,singurul folosit încă de la naştere,laptele aduce o serie de beneficii organismului. Totuşi,lipsa unui consum constant de lapte duce la scăderea activităţii lactazei-enzima care descompune lactoza în două glucide mai mici:glucoza şi galactoza-,localizată pe suprafaţa celulelor care căptuşesc intestinul subţire.
Vârstnicii digeră tot mai greu lactatele
Se estimează că 75% din adulţi au un nivel scăzut de lactază deoarece,pe măsură ce înaintează în vârstă,majoritatea persoanelor nu mai pot digera complet lactoza. Aceasta rămâne în intestin,fermentează şi produce,în mai puţin de 30 de minute,manifestări neplăcute,precum balonarea,diareea,crampele sau greaţa,cu alte cuvinte,intoleranţa la lactoză.