De ce sunt periculoase cuburile de gheaţă

25 iunie 2014   Modă

Cuburile de gheaţă sunt cea mai populară soluţie de a păstra băuturile reci, în special în lunile călduroase de vară. Puţini dintre noi ştiu însă la ce riscuri se expun atunci când le folosesc. Iată cât de periculoase sunt, de fapt, cuburile de gheaţă.

Iată ce riscuri presupune însă această metodă:BacteriiÎn general,în ţările dezvoltate,autorităţile reglementează calitatea apei potabile,stabilind un număr maxim admis de bacterii la fiecare centimetru cub,precum şi anumiţi parametri chimici şi microbiologici. Astfel,cuburile de gheaţă produse cu apă de la robinet ar trebui să fie sigure pentru consum,relatează Huffington Post. Din păcate însă,aparatele de refrigerare individuale nu sunt controlate,astfel că apa poate să fie contaminată în timpul procesului de îngheţare.Un studiu realizat pe automatele de gheaţă de la restaurantele din Las Vegas,Statele Unite,a arătat că 33.3% dintre mostrele obţinute depăşeau reglementările EPA (n.r. Environmental Protection Agency,agenţia de protecţie a mediului,în limba engleză) privind numărul de bacterii heterotrofe şi 72.2% prezentau urme posibile de bacterii coliforme. Din păcate,acest lucru înseamnă că,probabil,şi alte alimente din restaurante prezintă aceleaşi caracteristici şi chiar dacă nu,riscul ca acestea să devină contaminate în contact cu gheaţa este unul crescut,spune Pritish Tosh,medic de boli infecţioase şi cercetător la Mayo Clinic.

Află de AICI cu ce mai pot fi contaminate cuburile de gheaţă.

Mai multe