De ce te dor sânii: cauze frecvente
În general, acest tip de dureri nu prezintă nici un motiv de îngrijorare, însă chiar şi aşa, tot este indicat să afli ce anume le provoacă. Durerile de sâni pot apărea din senin sau, dimpotrivă, periodic. Iată şi cauzele frecvente ale durerilor de sani!
În general,durerile de sân temporare şi sensibilitatea nu ar trebui te sperie şi nici să te trimită,alergând,la medic. Ţin de obicei doar câteva zile,apoi dispar ca prin minune. În cazul în care observi că acestea persistă sau durerea este greu de suportat,indicat ar fi să ceri sfatul unui specialist.
Durerile de sani apar atunci cand eşti în perioada de dinaintea ciclului menstrual
Cea mai frecventă cauză a durerilor de sâni stă în strânsă legătură cu ciclul menstrual. Acesta este un răspuns normal al corpului tău la schimbările de estrogen care se manifestă,de obicei,prin umflarea şi sensibilizarea sânilor,fix înainte de începerea mentruaţiei.
Vestea bună este că că acest tip de durere va dispărea fix în prima zi de ciclu. Dacă obişnuieşti să iei anticoncepţionale,află că acestea pot fi de ajutor,deoarece împiedică ovulaţia şi menţin nivelul estrogenului stabil,întreaga lună.
Durerile de sani apar atunci cand nu ai un sutien corespunzător
Lenjeria intimă,aleasă prost,poate avea consecinţe destul de grave pentru bustul tău. Dacă sutienul este mult prea strâns sau cupa este prea mică,sârma de susţinere,de sub cupe,poate împinge torsul şi bustul cauzând dureri.
În egală măsută,dacă sânii nu primesc o susţinere eficientă,din nou,te poţi confrunta cu mici probleme. Găseşte un sutien care să ţi se potrivească total.
Ţesutul mamar are... „cocoloaşe”
Dacă la testele ginecologice,specialistul te-ai anunţat că ai un ţesut mamar neuniform,cunoscut în termeni medicali drept ţesutul mamar fibrochistic,atunci eşti,probabil,familiarizată cu sensibilitatea sânilor tăi,cu atât mai mult înaintea ciclului menstrual.
Specialiştii afirmă că acest tip de ţesut este caracterizat,de fapt,prin chisturi pline cu lichid,dar nu are legătură şi nu ar trebuie să te sperie în ideea unui cancer de sân. Cu toate acestea,sânii fibroschistici sunt mai sensibili la schimbările hormonale.
Durerile de sani apar atunci cand bei prea multă cafea
În timp ce cafeaua şi ceaiul nu pot provoca în mod direct dureri de sân,unele studii au arătat că prin reducerea consumului de cofeină,poţi ajuta la atenuarea disconfortului,în special în cazul femeilor cu ţesutul mamar fibrochistic.