De ce te îngraşi odată ce înaintezi în vârstă

28 iulie 2017   Modă

Pe măsură ce trec anii, acumulăm kilograme în plus pe care le eliminăm din ce în ce mai greu. Te-ai întrebat vreodată de ce se întâmplă acest lucru? Află explicaţiile specialiştilor şi cum poţi să previi această problemă!

„Stilul de viaţă sedentar, stresul şi orele puţine de somn sunt doar câteva dintre motivele creşterii în greutate. De asemenea, pierderea masei musculare este o altă cauză care apare la persoanele cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani”, a declarat Caroline Apovian, director în nutriţie al Centrului Medical din Boston, profesor la Şcoala de Medicină a Universităţii Boston şi vicepreşedinte al Societăţii de Obezitate.

Cu cât masa musculară este mai mare, cu atât vei arde mai multe calorii. Dar dacă nu vei începe să faci mişcare, metabolismul va scădea, muşchii fiind înlocuiţi de grăsime. Cu toate acestea, există câteva soluţii pentru a preveni atrofia musculară:

1.Execută exerciţii cu greutăţi cel puţin de două ori pe săptămână, crescând intensitatea pe măsură ce te obişnuieşti.

2.Începe o dietă bogată în proteine. Sucurile naturale consumate dimineaţa, la micul dejun, sunt de mare ajutor pentru slăbit.

3.Odihneşte-te mai multe ore. Dormi 7 – 8 ore pe noapte pentru a da corpului şi muşchilor timp să se refacă.

Mai multe