Durerile cronice: Scapă de ele în 3 paşi simpli!

23 iunie 2016   Modă

Un procent îngrijorător din populaţia globului suferă constant de dureri, aproximativ 1 din 5 oameni. Încearcă acest plan simplu, în 3 paşi, pentru a uita de disconfort.

Pasul 1:Renunţă la tratamentele luate după ureche

Tendinţa cel mai des întâlnită este tratarea dureriicu diverse leacuri populare,dar probabil ştii deja că asta nu este cea mai bună mişcare pe care o poţi face. Tratamentele naturiste sau chiar cele medicamentoase luate după ureche pot face ca durerea să fie mai persistentă după ce trece efectul tratamentului. Asta poate duce la un cerc vicios şi la o dependenţă de care nu vei scăpa decât într-un singur fel. Mergi la un medic care să evalueze situaţia şi să îţi recomande exact ceea ce ai nevoie. Medicamentele cu serotonină şi inhibitori ai recaptării noradrenalinei (SIRN) cresc producţia de serotonină şi norepinefrină pentru a ajuta la atenuarea durerii şi la inhibarea transmiterii de semnale la creier. SIRN nu creează dependenţă şi pot fi folosite pentru a trata durerea cronică.

Pasul 2:Dormi minim 8 ore pe zi

Multe persoane cu dureri cronice nu dorm bine. Insomnia şi somnul de slabă calitate sunt adesea direct legate de durerile cronice în studiile realizate pe scară largă. Odată ce începi să dormi mai bine,durerea dispare. Decât să apelezi la un somnifer sau la medicamente pe bază de plante,mai bine mergi la un specialist să evalueze calitatea somnului. În funcţie de problemele specifice,doctorul te poate ajuta să găseşti modalităţi de a te odihni mai bine. Pentru a diminua efectele unui somn neodihnitor,asigură-te că faci în fiecare dimineaţă minim 10 până la 15 minute de mişcare şi închei ziua în acelaşi fel. Asta te va ajuta şi să scapi de durere. De asemenea,un duş fierbinte de 10 minute va relaxa muşchii,după o noapte de somn agitat.

Pasul 3:Creează o conexiune minte-corp

Stresul,anxietatea şi depresia pot fi,de asemenea,direct legate de durerea cronică. Noile studii privind acupunctura au dovedit că practica dă rezultate în rândul persoanelor cu dureri cronice în mai bine de 50% din cazuri. Găseşte o activitate care să dea rezultat şi în cazul tău. Încearcă anumite tehnici de relaxare sau yoga,meditaţie sau terapie. Odată ce reuşeşti să gestionezi mai bine situaţiile stresante şi să scapi de anxietate vei vedea că şi durerilevor începe să se amelioreze.

Mai multe