Eşti alergică la nichel? Ce măsuri să iei
Alergia la nichel este una dintre cele mai întâlnite cauze ale dermatitei de contact. Cu toate că o soluţie de a nu te confrunta cu această problemă este evitarea obiectelor care conţin acest metal – lucrurile nu sunt la fel de uşor precum par, pentru că nichelul este prezent în foarte multe articole de uz casnic.
Fii atentă la ce bijuterii porţi
Cerceii şi ceasurile sunt principalii vinovaţi ai dermatitei de contactalergice. Dar şi colierele,inelele şi brăţările care conţin acest metal pot da alergii. Medicii recomandă purtarea bijuteriilor care sunt hipoalergenice sau fabricate din metale,precum oţel,aur galben de 24de carate,argint pur sau platină. În ceea ce priveşte brăţările ceasurilor,ele trebuie să fie din piele,pânză sau plastic.
Ce accesorii metalice îţi pot face rău
Nichelul este frecvent întâlnit în catarame,nasturi,fermoare şi cleme. În cazul în care hainele cu care te îmbraci au astfel de accesorii metalice,înlocuieşte-le cu altele care sunt din plastic. De asemenea,poţi crea o barieră între aceste obiecte şi piele prin acoperirea lor cu lac de unghii incolor. Dar,spun experţii,lacul de unghii trebuie reaplicat de multe ori.
Protejează-ţi telefonul mobil
Potrivit unor studii recente,unele dispozitive electronice,inclusiv telefoanele mobile,laptopurile şi tabletele,pot conţine nichel. Cel mai bine ar fi să te protejezi acoperându-le cu o husă din plastic.
Şi obiectele de uz casnic pot conţine nichel
Ai grijă ca cheile de la casă sau de la maşină să fie confecţionate din alamă,aparatele de ras din titan sau din oţel inoxidabil,oalele şi tigăile să aibă mânere din silicon,iar ochelarii rame din titan sau plastic.
Evită produsele alimentare care conţin nichel
Medicii atrag atenţia că nichel,în doze considerabile,se găseşte în numeroase produse alimentare,precum soia,sosul de soia,tofu,hrişcă,pudră de cacao,scoici,caju şi smochine.