Factori care te îmbolnăvesc de cancer
Suntem înconjuraţi de substanţe cancerigene. De la aerul pe care îl respirăm până la anumite alimente pe care le consumăm, există sute de factori care pot creşte riscul de a ne îmbolnăvi de cancer.
Desigur,aceste lucruri mici în viaţa nostră de zi cu zi nu trebuie să provoace neapărat cancer,dar e mai bine să fim conştienţi de ce se întâmplă în jurul nostru.
Poluarea aerului
Fumul generat de automobilele cu motoare mari (camioane,trenuri,autobuze,generatoare,unele maşini),care rulează pe diesel,este de fapt un cocktail de extracte chimice,care pot favoriza apariţia cancerului pulmonar şi a altor forme rare de cancer,cum sunt cele de esofag,stomac şi vezică urinară.
Radiaţiile ultraviolete
Expunerea directă la radiaţiile UV este o cauză comună a cancerului de piele. Societatea Americană de Cancer menţionează că riscul apariţiei cancerului de piele depinde de durata petrecută sub razele soarelui. Arsurile solare sau sursele de radiaţii UV artificiale,cum este bronzarea la salon,creşte şi mai mult riscul de cancer.
Aparate casnice cu combustibil
Aparatele de uz casnic,cum sunt sobele pe gaz şi încălzirea cu kerosen,produc formaldehidă,un produs chimic puternic,care este eliberat atunci când combustibilul este ars. Agenţia Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC) spune că acest produs este cancerigen.
Citeşte şi:
Cancerul de sân poate fi prevenit! Iată cum!
Topul alimentelor care cauzează cancer
Odorizante de cameră
Cele mai multe produse pe care le folosim pentru curăţarea locuinţei deteriorează sănătatea noastră. Unele dintre acestea sunt chiar odorizantele de cameră. Parfumul dulce al acestora îţi împrospătează casa,dar ştii ce substanţe chimice conţine? Mirosul plăcut este dat de formaldehidă,substanţă care este cancerigenă.
Conservanţi alimentari
Toate alimentele conservate conţin conservanţi adăugaţi pentru a le creşte durata de viaţă. Potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Cercetare în Domeniul Cancerului,aditivi,cum sunt nitritul de sodiu şi nitraţii sunt cancerigeni,favorizând apariţia cancerului de colon.
Tutunul
Fumatul creşe riscul de a dezvolta cancer. Dar,asta nu înseamnă că nefumătorii sunt în siguranţă. Chiar şi fumatul pasiv este cancerigen,potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Cercetare în Domeniul Cancerului.
Sursă foto:www.thehealthsite.com