Fără beţişoare în urechi! Iată motivul!

22 decembrie 2016   Modă

Îţi aminteşti cum în copilărie mama ta îţi curăţa frecvent urechile cu beţişoare de urechi? Oamenii de ştiinţă avertizează că acesta este un obicei dăunător, care ne poate trimite la medic.

„Este un fel de mit urban modul în care ar trebui să ne curăţăm urechile“,spune Stephen Rothstein,medic la NYU Medical Center. Chiar şi pe unele ambalaje care conţin beţişoare de urechi suntem avertizaţi că ele nu sunt indicate pentru îndepărtarea cerumenului.

Cât de mult rău pot face beţişoarele de urechi

De ce sunt ele considerate că fac mai mult rău decât bine? Introducerea unui beţişor în interiorul urechii împinge ceara mai departe în interiorul canalului auditiv în loc să o scoată afară. Ceara rămâne blocată,creând un blocaj periculos,care poate traumatiza timpanul.

Cum să îndepărtezi ceara din urechi

Aproximativ jumătate din populaţie suferă de ameţeli şi pierderea auzului,din cauza folosirii beţişoarelor de urechi. Odată ce s-a format un blocaj,doar un profesionist din domeniul medical poate curăţa efectiv urechile.

Cercetările recente arată că folosirea constantă a beţişoarelor de urechi este o cauză majoră a vizitelor la medicul ORL-ist,a celor care se confruntă cu sângerarea canalelor urechii şi cu timpantraumatizat.

Ai grijă de urechile tale! Iată de ce!

Cum trebuie să ne curăţăm urechile

Deci,care este cea mai bună soluţie pentru curăţarea urechilor de ceară? Medicii spun că cel mai bine este să lăsăm ceara să-şi facă treaba. Mai exact,ea este un antibiotic natural,lubrifiant,apărând timpanul de insecte şi de impurităţi.  

Canalele urechii sunt proiectate să se scurgă printr-un sistem complex,deplasând cerumenul din interiorul urechii spre exterior. Cu toate acestea,unii oameni simt nevoia de a-şi curăţa urechile,fie din cauza drenajului incomod,fie pentru că simt că ceva îi deranjează în urechi. În acest caz,medicii recomandă ştergerea uşoară a exteriorului urechii cu colţul unui prosop.

Credit foto:www.mentalfloss.com

Mai multe