Fără infecţii urinare!
Nevoia frecventă de a urina este un prim simptom în caz de infecţie urinară. Dacă te confrunţi cu o astfel de problemă, e bine să o tratezi din timp, căci ea apare când te aştepţi mai puţin şi se poate agrava în mod neaşteptat. Află care sunt cele mai eficiente remedii, dar şi când este nevoie să te prezinţi la medicul specialist.
În general, oricine poate suferi de infecţii urinare. Femeile sunt mai predispuse la acest tip de boală, de aceea este important să acorde o atenţie sporită tipului de tratament. Infecţiile tractului urinar pot afecta rinichii, uretrele şi vezica. Cauzele maladiei sunt multiple, de la o igienă necorespunzătoare până la apariţia pietrelor la rinichi, răceli netratate sau prezenţa unor bacterii precum E-coli.
Cozile de cireşe au efect diuretic
Graţie efectului lor diuretic, cozile de cireşe sunt printre primele remedii naturiste recomandate în caz de infecţie urinară. Infuzia poate trata cistita, anexita, colica renală sau alte boli ale rinichilor. Prepar-o dintr-un pumn de cozi de cireşe uscate, la 2 căni de apă clocotită şi bea câte 3 căni pe zi. Pentru a vedea rezultate, ideal ar fi să urmezi cura 2 săptămâni.
Coada-şoricelului, remediu în anexită
Datorită proprietăţilor dezinfectante, infuzia de coada şoricelului este benefică în menţinerea igienei intime. Prepar-o din 3 linguri de plantă uscată, la 500 ml apă clocotită. Băile de şezut cu această infuzie calmează durerile, crampele şi tratează infecţia urinară.
Ghimpele menţine sănătatea vezicii
Leacurile cu ghimpe au proprietăţi antiseptice şi sunt de ajutor în prevenirea infecţiilor urinare. Planta combate bacteriile prezente în aparatul gastrointestinal care pot ajunge şi la nivelul tractului urinar. Foloseşte ghimpele prin metoda maceratului la rece, care se obţine dintr-o lingură de plantă la 200 ml de apă. Lasă amestecul la temperatura camerei, aproximativ 8 ore, strecoară şi bea 3 căni pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă.
Bine de ştiut!
Pentru a preveni o infecţie urinară, fii foarte atentă la regulile de igienă, mai ales în perioada verii. Înlocuieşte lenjeria intimă din material sintetic, care creează un mediu propice dezvoltării bacteriilor cu cea din bumbac. Mai mult, nu neglija duşul zilnic şi folosirea produselor de curăţare speciale.
Sfatul specialistului
„Infecţiile urinare reprezintă una dintre cele mai frecvente patologii. Din fericire, ele sunt de cele mai multe ori tratabile dar, pentru ca acest lucru să poată fi realizat eficient, este nevoie ca persoana să acţioneze rapid şi corect medical. Adeseori, infecţiile urinare sunt uşor de recunoscut prin simptome precum usturime la urinat, senzaţie de urinare frecventă sau dureri în zona pelvină. În cazul în care aceste simptome persistă, pacientul este sfătuit să se adreseze de urgenţă medicului urolog sau nefrologului. Nu este recomandată terapia empirică, la sfatul cunoştinţelor sau al farmacistului, întrucât se amână rezolvarea problemei sau se produce agravarea acesteia. De asemenea, tratamentul unei infecţii urinare necesită descoperirea unui germene, dar şi prezenţa unei antibiograme care să indice tipul şi gradul de sensibilitate la tratamentul cu antibiotice“.