Fibromul uterin: ce este şi cum îl tratezi

21 martie 2013   Modă

Îţi doreşti un copil, însă nu reuşeşti să rămâi însărcinată? Cauza poate fi fibromul uterin. Află ce este, care sunt simptomele şi cum te tratezi!

Fibromul uterin poate duce la infertilitate

Deşi nu este o afecţiune care să-ţi pună viaţa în pericol,cu siguranţă este o problemă care îţi poate complica planurile de a întemeia o familie. Netratat,fibromul uterin poate conduce la infertilitate sau chiar la complicaţii în timpul sarcinii. Astfel creşte riscul de avort,naşterii premature,întârzieri de creştere intrauterină a fătului,iar în unele cazuri se ajunge la obstrucţionarea canalului de naştere. Din aceste motive numărul cazurilor în care se impune operaţia de cezariană este de şase ori mai mare,decît în cazul femeilor fără fibrom uterin.

Care sunt simptomele la care trebuie să fii atentă

Fibromul uterin nu are simptome specifice,însă sunt anumite semne care îţi pot sugera că ceva nu este în ordine. Printre acestea se numără menstruaţia abundentă sau dureroasă,sângerările între menstruaţii,durerea şi presiunea pelviană,senzaţia de balonare abdominală,durerile de spate şi chiar incontinenţa urinară.

Cum te tratezi?

Se ştie că cel mai bun tratament este prevenţia. „În România trebuie mereu atrasă atenţia asupra consultului ginecologic periodic,un factor esenţial pentru prevenirea diferitelor afecţiuni. În cadrul acestora,o atenţie specială trebuie acordată şi problemei fibromului uterin,care afectează peste 20% din femeile aflate în perioada de fertilitate”,potrivit dr. Ruxandra Dumitrescu,medic primar obstetrică ginecologie.

În plus,ai la îndemână şi un medicament nou,cunoscut sub numele de Esmya. Astfel,şansele de a avea un copil sănătos vor fi din ce în ce mai mari. Dacă să rămâi ănsărcinată,este necesar să consulţi un medic ginecolog,care va decide care este cel mai bun tratament pe care trebuie să îl urmezi.

Mai multe