Fructele uscate combat oboseala

30 mai 2016   Modă

Fructe uscate este o opţiune sănătoasă şi delicioasă care nu trebuie să lipseasca din dieta zilnică. Acestea oferă o mulţime de minerale şi proteine, care sunt perfecte pentru a ne ajuta să începem ziua cu o mulţime de energie.

Cum le-ai putea rezista? Fructele uscate sunt o alegere excelentă pentru micul dejun,ajutând la prevenirea constipaţiei şi întărirea oaselor datorită conţinutului ridicat de calciu şi zinc. În plus,sunt un aliat benefic pentru sănătate,atâta timp cât sunt consumate cu moderaţie.Totodată,sunt perfecte pentru femeile care au trecut prin menopauză,deoarece în această perioadă se pierde masă osoasă,ceea ce implică nişte riscuri,în timp ce consolidează oasele şi oferă corpului energie.Multă lume evită să mănânce fructe uscate deoarece crede că conţin prea mult zahăr. În timp ce există un conţinut mai ridicat de zahăr în aceste fructe,comparativ cu cele proaspete,cum sunt stafidele,ele sunt deshidratate şi au o concentraţie mai mare de substanţe nutritive,ceea ce le face o gustare sănătoasă.În plus,multe persoane includ fructele uscate în dieta lor deoarece stimulează procesul de digestie,iar 100 de gr pe zi sunt suficiente pentru a avea mai multă energie. De aceea,sunt perfecte pentru gustare. Secretul acestor fructe constă în consumarea a celor 100 de gr,oferind corpului substanţele nutritive de care are nevoie,ceea ce ajută la combaterea oboselii şi ajută sistemul osos.

Beneficiile pe care le au fructele uscate asupra sistemului osos:

Ştiai că smochinele uscate ajută la tratarea osteoporozei? Acest lucru este important să nu-l uităm,mai ales noi femeile,pentru că suferim de obicei,o mare pierdere a densităţii osoase,odată cu înaintarea în vârstă.

Totodată,sunt un supliment sănătos pentru dietă,începând cu prunele uscate,caisele,care sunt delicioase,şi în plus,sunt excelente pentru micul dejun.

Fructele uscate sunt o sursă naturală de fier,calciu,magneziu,zinc,fiind cele necesare pentru menţinerea sănătăţii osoase şi ajută la combaterea osteoporozei. Totodată,pot preveni boli degenerative,datorită conţinutului ridicat de vitamina C,E şi antioxidanţi.

Îmbunătăţesc digestia şi previn acumularea de toxine şi alte substanţe care nu fac bine organismului. În plus,toate fructele uscate sunt bogate în potasiu şi complexul de vitamina B,ceea ce le face ideale pentru sănătatea oaselor şi ajută la reducerea hipertensiunii arteriale.

Cele mai bune fructe uscate sunt:

Cantitatea zilnică mâncată de fructe uscate trebuie să fie în jur de 100 de gr. Acestea pot varia în funcţie de gusturi şi nevoi,fiind potrivite pentru gustări între mese,sau pot adăuga o notă originală mâncării.

Indiferent,fructele uscate sunt întotdeauna o resursă naturală,care ajută la îmbunătăţirea sănătăţii şi cele mai bune sunt:smochinele,prunele,caisele,stafidele şi merişoarele.

Credit foto:www.steptohealth.com

Mai multe