Greşelile alimentare care provoacă îngrăşarea

20 noiembrie 2017   Modă

Fluctuaţiile de greutate sunt unele dintre cele mai frecvente probleme de sănătate cu care se confruntă 80% dintre oamenii din întreaga lume. Pierderea şi creşterea în greutate pot fi cauzate de afecţiuni, însă şi de alimentaţie, cel mai des.

Ce provoacă îngrăşarea

Ştim că alimentaţia este necesară pentru buna funcţionare a organismului, nu? Aşadar, avem nevoie de mâncare în mod regulat pentru a ne menţine sănătoşi şi activi; totuşi, atunci când nu ştim cât de mult şi de ce trebuie să mâncăm pentru menţinerea sănătăţii, există riscul să consumăm mai multe alimente decât sunt necesare. În astfel de cazuri, mai ales când alimentele nu sunt metabolizate ci stocate sub formă de grăsime în corp, apare creşterea în greutate.

Iar acumularea de grăsimi în exces în organismul nostru poate duce la un indice de masă corporală (IMC) anormal. În cazul în care IMC-ul este mai mare decât intervalul normal, ar putea fi provocate o serie de boli, inclusiv obezitate, dureri articulare, colesterol mărit, hipertensiune arterială, boli de inimă etc.

Aşadar, acumularea excesului de grăsimi în organism este nesănătoasă şi duce la boli de inimă în cele din urmă. Acum ştim că anumite obiceiuri sănătoase, cum sunt consumarea unei diete echilibrate, antrenamentul fizic regulat, reducerea stresului etc. ne pot ajuta să ne menţinem sănătoşi.

În mod similar, există anumite obiceiuri rele pe care le putem răscumpăra în mod regulat, cu bună ştiinţă sau în necunoştinţă de cauză, care ar putea dăuna sănătăţii noastre. De exemplu, fumatul este un obicei pe care îl avem conştient, punându-ne astfel sănătatea în pericol. Iar consumul excesiv de orez alb şi a pâinii albe, despre care ştim că sunt nesănătoase, este un obicei urmat inconştient.

Mai există un obicei obişnuit, care poate duce la creşterea în greutate şi la boli de inimă, dar pe care mulţi dintre noi îl urmăm. Acest obicei este – mâncatul mult prea repede!

Legătura dintre consumul prea rapid şi creşterea în greutate

Majoritatea dintre noi, care avem un stil de viaţă aglomerat, tindem să mâncăm cât de repede putem, ca să ne putem întoarce la munca noastră, nu?

Dar un studiu recent efectuat de „American Heart Association” spune că consumarea prea rapidă a alimentelor poate provoca creşterea în greutate şi, de asemenea, duce la probleme cardiace.

Studiul spune că mâncatul rapid poate creşte nivelul fluctuaţiilor de glucoză din organism, provocând astfel rezistenţă la insulină. Rezistenţa la insulină este legată de creşterea în greutate, de boli de inimă şi chiar de obezitate! Aşadar, experţii sfătuiesc oamenii să mănânce încet şi într-un mod relaxat pentru a rămâne sănătoşi.

Mai multe