Iată ce alimente te ajută să rezişti la ger
Viscolul de afară nu a dat peste cap doar traficul, a blocat drumuri naţionale şi a lăsat oameni izolaţi sub mormane de zăpadă, ci poate aduce şi un val de răceală şi gripă. Specialiştii susţin că o serie de alimente au proprietatea de a ne ajuta să trecem cu bine peste ger.
Alimentul-vedetă al iernii,care ne ajută să trecem cu bine peste vremea geroasă fără a ne îmbolnăvi,este ghimbirul. Acesta are proprietatea de a stimula circulaţia sangvină. De asemenea,polenul constituie un remediu împotriva frigului.
Citricele ne feresc de viroze
"Citricele au proprietatea de a creşte imunitatea organismului şi previn apariţia răcelilor şi a infecţiilor. Şi polenul este indicat. El sporeşte imunitatea organismului şi constituie o sursă de vitamine, proteine şi minerale. În plus, nu trebuie să uităm de vestita supă de pui cu multe legume, care ne fereşte de gripă",explică dr. Laurenţiu Luca,directorul Clinicii PULS.
Ciocolata sporeşte tonusul organismului
"Pentru a face organismul mai rezistent în faţa gerului, ar fi indicat să mâncaţi în fiecare zi câteva pătrăţele de ciocolată, de preferat neagră. Ea conţine magneziu, un mineral care sporeşte tonusul organismului. De asemenea, pentru a ne feri de viruşi, trebuie să mâncăm des usturoi. Acest antibiotic natural poate face minuni",recomandă dr. Luca.
Află ce alimente te ajută să rezişti la ger AICI.