Iată ce spune culoarea ochilor despre sănătatea ta

30 noiembrie 2015   Modă

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului. Poţi afla dacă o persoană suferă de o problemă dacă te uiţi în ochii ei. Aceste dezvăluiri sunt date de culoarea ochilor pe care o avem.

Iată ce spune culoarea ochilor despre sănătatea corpului:

1. Când albul ochiului îşi schimbă culoarea

Probabil ai observat că există firicele subţiri de sânge în partea albă a ochiului. Aceste vase de sânge sunt cele mai adesea prezente la persoanele care suferă de o alergie,şi este cel mai frecvent caz.  În cazul în care partea albă devine galbenă,acest lucru ar putea fi un semnal că ai probleme cu ficatul. Aşadar,urmăreşte mereu schimbările de culoare a ochilor. 

2. Toleranţă la durere

O cercetare a arătat că femeile care au culoarea ochilor deschisă,cum sunt albastru sau verde,au mai multă toleranţă la durere,decât cele cu ochii negri. Cercetarea a inclus doar femei,deoarece au analizat perioada de naştere,înainte şi după. Se pare că femeile care au culoarea ochilor deschisă,au rezistat mai mult la durere  şi la anxietate,comparativ cu femeile cu ochii negri.  

3. Toleranţă la alcool

Dacă cele cu ochii albaştrii sau verzi sunt mai rezistente la dureri,sunt invidiate de cele cu ochii negri pentru că sunt la rezistente şi la consumul de băuturi alcoolice. O altă cercetare arată că persoanele cu ochii negri ar putea bea aceeaşi cantitate de alcool,la fel ca şi cele cu ochii albaştri sau verzi,dar ele se vor îmbăta mai repede. Aşadar,persoanele cu ochii deschişi la culoare au o toleranţă mai mare la alcool,comparativ cu cei cu ochii negri. 

4. Risc de apariţie a melanomului

Melanomul este un tip de cancer de piele. O cercetare a arătat că persoanele care au ochii albaştri au un risc mare de a suferi de melanom,comparativ cu persoanele cu ochii de culoare mai închisă. Se pare că unul dintre motive este culoarea pielii deschisă,dar şi genele care afectează sistemul imunitar. La aceste persoane nu sunt detectate celulele canceroase la fel de uşor.

5. Risc de apariţie a bolii vitiligo

Aceasta este o afecţiune a pielii,care apare atunci când sistemul imunitar crede că melanina din piele începe să scadă,şi astfel determină apariţia pe piele a unor pete albe,în timp ce unele sunt mai întunecate. Persoanele cu ochii negri,căprui şi verzi sunt mai susceptibile de a dezvolta această boală,din cauza sistemului imunitar puternic. Cei cu ochii albaştrii nu au un sistem imunitar la fel de puternic,şi de aceea nu ar detecta melanina ca un fel de ameninţare. 

Mai multe