Iată cum stimulezi circulaţia sângelui

4 aprilie 2016   Modă

Circulaţia deficitară este o boală care afectează mai mult pe femei, deoarece schimbările hormonale pot avea impact asupra circulaţiei. În plus, slaba circulaţie poate indica şi prezenţa altor probleme de sănătate legate de hipertensiune arterială şi boli de inimă.

Numai prin adoptarea de obiceiuri sănătoase,putem ajuta la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui în mod natural,astfel încât o dietă echilibrată este de cele mai multe ori cheia. Schimbările simple în obiceiurile stilului de viaţă pot avea un impact asupra sănătăţii.Circulaţia deficitarăare mai multe simptome,inclusiv crampe musculare dureroase la nivelul picioarelor,coapselor sau a mâinilor,un sentiment permanent de oboseală sau ameţeală.Oamenii dezvoltă probleme de circulaţie din diferite motive,dar cel mai frecvent este pierderea elasticităţii în vene şi vasele de sânge care nu primesc o circulaţie corespunzătoare de la inimă. Excesul de sare,deshidratarea,nivelul ridicat al colesterolului şi o dietă cu fibre,pot fi factorii care contribuie la această deficienţă.Starea de sănătate poate fi afectată de slaba circulaţie a sângelui. Din acest motiv,dieta noastră trebuie să includă întotdeauna alimente bogate în vitamina E,care a fost dovedit că ajută la stimularea circulaţiei. Usturoiul are beneficii multiple,inclusiv în curăţarea sângelui de toxine şi o circulaţie corectă a sângelui. În plus,usturoiul are un efect asupra infecţiilor şi protejează sângele.

Modificări ale stilului de viaţă:

Începe prin a evalua obiceiurile de zi cu zi. Prin identificarea acestor obiceiuri care sunt nesănătoase,cum este fumatul,care reduce cantitatea de oxigen care circulă în organism,putem elimina riscurile pentru sistemul circulator. Trebuie să adoptăm obiceiurile cele mai sănătoase.

Pentru a îmbunătăţi circulaţia în mod natural,trebuie să fim activi,să practicăm exerciţii fizice în mod regulat şi să avem o dietă echilibrată. Cel mai bine este să evităm aceste probleme înainte să se întâmple. Dacă facem schimbările necesare,o să evităm problemele cu circulaţia

.

Stresul şi circulaţia sângelui

Stresul joacă un rol central în problemele de circulaţie ale sângelui,aşadar trebuie să fim conştiente de nivelul de stres şi modul în care-l gestionăm. Practicarea de sport ajută la stimularea circulaţiei şi a fost dovedit că reduce stresul. Stresul este adesea legat de dilatarea vaselor de sânge,şi este un indicator pentru problemele  circulatorii.

Suplimente pentru sănătatea sistemului circulator

Pentru a ajuta la prevenirea şi tratarea problemelor de circulaţie ale sângelui,trebuie să luăm în considerare eficienţa anumitor suplimente. Vitaminele pot ajuta la îmbunătăţirea circulaţiei,prevenind rigiditatea vaselor de sânge şi a arterelor.

Alimente care ajută la îmbunătăţirea circulaţiei în mod natural:

Ardeiul:Pentru a întări vasele de sânge este benefic să consumăm ardei,deoarece are proprietăţi care ajută circulaţia sângelui.

Şofranul:Acesta are proprietăţi antiinflamatorii,antiseptice şi antioxidante,care ajută la stimularea circulaţiei sângelui.

Citricile:Cantitatea de vitamina C,care se găseşte în fructele citrice întăreşte sistemularterial,care poate bloca arterele şi duce la apariţia problemelor cardiovasculare.

Roşiile:Acestea sunt bogate în licopen,un antioxidant care stimulează circulaţia şi previne dezvoltarea problemelor cardiovasculare.

Apa:Prin hidratare ajuţi la păstrarea consistenţei sângelui,prevenind coagularea şi hidratarea sistemelor arteriale.

Ghimbirul:Este cel care ajută organismul să absoarbă substanţele nutritive şi oxigenul în timpul digestiei,asigurându-se că sângele are toate mineralele de care are nevoie pentru a circula.

Mai multe