La ce riscuri te expui când mănânci mai puţin

5 septembrie 2017   Modă

Mâncăm ca să trăim, nu trăim ca să mâncăm. Totuşi, deseori tindem să cădem în extreme, ceea ce evident nu ne face bine. Corpul are nevoie de trei mese pe zi pentru ca noi să fim sănătoşi fizic şi mental. Mulţi oameni însă le neglijează din cauza stilului de viaţă agitat sau pentru că ţin dietă.

Dacă eşti o persoană ocupată şi nu ai timp pentru luarea micului dejun sau pentru prânz în timpul zilei, corpul va trebui să apeleze la depozitele nutritive ca să să-şi îndeplinească funcţiile. Însă, s-ar putea ca atunci să începi să te îmbolnăveşti mai frecvent din cauza sistemului imunitar slăbit.

Din când în când, nutriţioniştii au subliniat faptul că înfometarea nu este o formă de dietă. În loc să slăbeşti, creşte riscul de creştere în greutate, pe măsură ce vei mânca mai mult după o perioadă de înfometare.

Este imperativ să-i oferi organismului doza zilnică necesară substanţe nutritive esenţiale. Din acest motiv, iată ce se întâmplă în corp când nu mănânci suficientă mâncare.

Apar fluctuaţii în nivelul de zahăr din sânge

Din momentul în care începi să mănânci, corpul începe să transforme carbohidraţii în glucoză pentru creşterea nivelului de energie. Organismul are o nevoie constantă de glucoză ca să-şi poată îndeplini funcţiile corect. Atunci când ea lipseşte, apar fluctuaţii în nivelul de zahăr din sânge şi, implicit, scade energia. Acest lucru poate provoca dureri de cap şi slăbiciune, îngreunând concentrarea. În plus, fluctuaţiile de zahăr din sânge pot creşte riscul de apariţie a bolilor de inimă.

Este afectat sistemul digestiv

Toate alimentele mâncate ajung în stomac. Când nu mâncăm, intestinele se reduc şi acest lucru îngreunează adaptarea la regimul normal. Producţia de acid gastric scade şi ea. În cazul în care foamea este frecventă şi prelungită, activitatea enzimatică din stomac poate să înceteze complet, după care este posibil să ai nevoie de tratament pentru a reveni la normal.

Începe să îţi cadă părul

Părul este făcut din proteine. Dar el are nevoie de calciu, fier şi acizi graşi mononesaturaţi pentru a se menţine sănătos. Deficienţele nutritive duc în final la scalp uscat şi pierderea firelor de păr, dar nu îţi doreşti acest lucru. Podoaba capilară trebuie să fie sănătoasă, strălucitoare şi mătăsoasă.

Eşti furioasă şi iritată

Ţi s-a întâmplat să fii nervoasă dimineaţa când colegii tăi sunt foarte relaxaţi? Motivul pentru care s-ar putea să te simţi astfel este lipsa micului dejun. Există şi o explicaţie ştiinţifică. Când nu mănânci nivelul de serotonină din organism scade. Din acest motiv, te simţi iritată şi nervoasă!

Mai multe