Lucrurile care ne distrug sistemul imunitar

19 mai 2016   Modă

Multe dintre alimentele din dieta noastră pot slăbi sistemul de apărare al organismului. De aceea, atunci când nu ne simţim bine, este slăbită imunitatea şi suntem predispuse la dezvoltarea de boli. Dar ştii ce distruge sistemul imunitar?

Sistemul imunitar:

Este bariera naturală a organismului împotriva bolilor şi este cea care ne menţine sănătoase. Nu am putea trăi fără un sistem imunitar deoarece el este cel care ne protejează de virusuri,bacterii şi microbi,fiind cei care ar invada cu uşurinţa corpul nostru.Sistemul imunitar este responsabil pentru prevenirea bolilor de la răspândire în cazul în care ele trec de bariera iniţială. Acesta este modul în care organismul se apără împotriva infecţiilor prin neutralizarea şi eliminarea microorganismelor dăunătoare.

Ce se întâmplă în corp atunci când sistemul imunitar nu funcţionează:

Cel mai probabil deja ştii răspunsul sau cel puţin îl poţi ghici. Te vei îmbolnăvi mult mai repede şi poţi dezvolta cu uşurinţă o infecţie,deoarece el nu mai este capabil să aibă grijă şi să protejeze organismul aşa cum ar trebui.

În cazul în care organismul nu se poate apăra,nu mai suntem la fel de

la microorganismele dăunătoare. Acest lucru conduce la mai multe consecinţe negative,dezvoltând boli cronice. Nu numai că te vei trezi cu răceală şi gripă,ci pot apărea şi probleme ale tractului urinar,infecţii renale sau hepatice,artrită,probleme ale pielii,şi altele.

Ce slăbeşte sistemul imunitar:

Putem grupa cauzele slăbirii sistemului imunitar în trei grupe:alimentaţia,emoţiile şi activităţile.

1. Nutriţia

Se spune că suntem ceea ce mâncăm. În acest caz,am putea schimba şi să spunem:„Spune-mi ce mănânci,şi am să-ţi spun ce e în neregulă cu tine. ” Multe alimente frecvent întâlnite în dieta zilnică sunt scăzute în substanţe apărătoare ale organismului. Produsele alimentare includ:

-Făina albă

-Laptele de vacă

-Zahărul alb

-Băuturile nealcoolice

-Dulciurile

-Alimentele procesate şi semipreparate

Dacă te îmbolnăveşti de prea multe ori,s-ar putea să fie din cauza consumului excesiv de alimente din această listă.

2. Emoţiile

Mai presus de toate se numără stresul,anxietatea şi nervii. Toate aceastea sunt emoţii dăunătoare,care atunci când ajung la nivel maxim,reduc capacitatea organismului de a se apăra şi de a se vindeca de boli. De aceea,atunci când suntem foarte obosite,suprasolicitate,anxietatea şi nervozitatea sunt cele care ne îmbolnăvesc. Aminteşte-ţi că toţi avem probleme,dar ceea ce ne difereţiază este modul în care le gestionăm.

3. Activitatea fizică

Sedentarismul este strâns legat de dezvoltarea de boli. Fără activitate fizică,cel puţin de două ori pe săptămână,o să apară sedentarismul,care va dăunasistemului imunitar. Dacă facem de două-trei ori pe săptămână sport,beneficiile vor fi enorme. Dacă nu vrei mergi la sală sau în parc,poţi face activităţi acasă,cum sunt dansul sau exerciţiile fizice. În plus,urcatul scărilor în locul liftului,mersul pe jos la muncă sau la magazin sunt la fel de benefice.

Mai multe