Mituri demontate despre cancerul la sân

1 septembrie 2015   Modă

Numai când pronunţi cancer mamar te cuprinde teama, dar să mai şi suferi din cauza acestei afecţiuni care-ţi poate pune viaţa în pericol. Iată ce explicaţii au găsit oamenii de ştiinţă, după ce au demontat unele dintre cel mai împământenite mituri despre cancerul mamar.

Când vine vorba despre tumori,oriunde s-ar aflat acestea în corp,gândurile negre şi sentimentul de înfrângere te copleşeşte.

Uneori,la starea generală proastă contribuie şi miturile sau învăţămintele din brătrâni,care e posibil să nu prezinte adevărul.

Sau să se bazeze doar pe o parte a sa. Ori,când boala este în corp,mintea are nevoie de răspunsuri clare şi rapide.

Cancerul la sân este doar o boală

Mitul care cataloghează tumoarea mamară drept o singură boală,este eronat,spun cercetătorii,care sunt susţinuţi de medicii specialişti.

S-o luăm cu începutul. În primul rând sunt mai multe tipuri de cancer mamar,fiecare declanşate de o serie de cauze şi care prezintă diferite simptome.

De aici rezultă că,cu cât specialistul oncologînţelege mai bine tipul de cancer cu care se confruntă,va recomanda un tratament ţintit,care va avea un efect mai bun.

Orice nodul este un semn de cancer

În mod normal,ţesutul mamar este presărat cu noduli,care sunt împărţiţi în leziuni neduroase,cum sunt chisturile,mase fibroadenomatoase şi tumori grăsoase benigne.

Prin urmare,nu orice umflătură este un posibil cancer în formare.

Bărbaţii nu fac cancer la sân

Adevărul este că 1% din populaţia bărbaţilor suferă de cancermamar. De aceea,oricine observă o mică umflătură,roşeaţă sau modificări ale sfârcurilor,ar trebui să consulte medicul.

Cancerul mamar afectează femeile în vârstă

Aproximativ 20% dintre femeile diagnosticate cu tumoare mamară au vârste sub 50 de ani şi 50% se situează undeva între 50 şi 65 de ani.

De reţinut că toate femeile,indiferent de categoria socială sau de vârstă,trebuie să meargă la medic pentru controale regulate,dar mai ales când apar semne ca umflături,roşeaţă,durere locală sau creşterea în volum a sânului.

Mai multe