Motive pentru care menstruaţia poate întârzia

10 februarie 2015   Modă

Menstruaţia regulată este o binecuvântare, dar şi o năpastă, dacă suferi de sindromul premenstrual, crampe, modificări ale dispoziţiei şi balonare.

Dacă aceasta întârzie,nu înseamnă neapărat că eşti însărcinată. Există câteva cauze care stau în spatele întârzierii menstruaţiei. Iată care sunt acestea!

Stresul

Poate perturba buna funcţionare a organismului,chiar şi ciclul menstrual. Când eşti stresată,o mare parte din cantitatea de hormoni din corp se reduc,perturbând ovulaţia şi ciclul menstrual.

Exerciţiile fizice

Dacă eşti atletă sau te antrenezi zi de zi,este posibil ca tocmai acest lucru să cauzeze întârzierea mentruaţiei. Aceasta poartă numele de amenoree şi este influenţată de exerciţiile fiziceintense.

Eşti supraponderală sau ai greutatea sub cea normală

Când ai mai multe kilograme decât ar trebui,cicul menstrual are de suferit,deoarece celulele adipoase produc estrogen în plus,iar organismul nu mai ştie când ovulaţia va avea loc. Pe de altă parte,dacă eşti subponderală,acest lucru poate perturba,de asemenea,ciclul menstrual.

Ai probleme cu tiroida

Glanda tiroidă este responsabilă de reglarea metabolismului,care interacţionează cu alte sisteme din organism pentru buna funcţionare a organismului. Dacă suferi de orice tip de problemă cu tiroida (hipo-sau hipertiroidism),este posibil ca ciclul menstrual să aibă de suferit.

Suferi de un dezechilibru hormonal

Simptomul ovarului polichistic este un dezechilibru hormonal care apare ca urmare a lipsei ovulaţiei şi a modificărilor de testosteron,estrogen şi progesteron. Regularitatea ciclului menstrual depinde de severitatea şi nivelul de dezechilibru.

Iei anticoncepţionalele

Utilizarea anticoncepţionalelor este un alt motiv pentru care menstruaţia întârzie. Chiar dacă ai oprit administrarea de pilule contraceptive,se poate întâmpla ca menstruaţia să nu apară imediat.

Alţi factori

Există şi alte motive pentru care menstruaţiaîntârzie,inclusiv anumite boli,o schimbare în programul zilnic,administrarea de medicamente şi perimenopauza.

Mai multe