Ochii îţi spun dacă o să suferi de boala Alzheimer
Studiile recente efectuate în Statele Unite şi China au arătatat că este posibilă detectarea bolii Alzheimer prin ochi. Acest lucru se datorează faptului că ochii sunt legaţi de creier şi unele dintre cele mai importante activităţi.
Iată câteva informaţii care te vor surprinde:Ce este Alzheimerul?
Această boală afectează creierul,iar unele dintre funcţiile sale,în special funcţiile cognitive şi comportamentale. Aceasta este motivul pentru care este considerată o boală neurodegenerativă,care se dezvoltă de obicei la persoanele de peste 65 de ani.
Una dintre cele mai frecvente simptome de Alzheimer este incapacitatea de a dobândi noi cunoştinţe şi de a folosi memoria. Prin urmare,Alzheimerul duce la pierderea treptată a memoriei imediate şi a altor capacităţi mentale. În prezent,această boală este cea mai comună formă de demenţă,şi este incurabilă. De la diagnosticare,boala tinde să dureze zece ani.
Ochii şi relaţia lor în detectarea bolii Alzheimer
Cercetătorii de la Centrul Medical al Universităţii Georgetown din Statele Unite şi de la Universitatea din Hong Kong din China au descoperit că există o relaţie între pierderea unui strat în retina ochiului şi dezvoltarea de Alzheimer printr-o experienţă realizată pe şobolani într-un laborator.
În general,această anchetă este formată din analizarea retinei animalelor,care au fost manipulate genetic pentru a dezvolta boala. Spre deosebire de alte studii care au fost făcute în trecut,în acest caz oamenii de ştiinţă au măsurat grosimea retinei,inclusiv partea sa din stratul interior şi cel al celulelor ganglionare. Ei au descoperit că şobolanii care au avut boala Alzheimer au avut parte de o reducere considerabilă a grosimii straturilor analizate. În plus,animalele sănătoase nu au arătat schimbări în retina ochiului. Acest experiment nu este definitiv,dar lasă mult de cercetat. Cu toate acestea există posibilitatea de a detecta această boală gravă prin intermediul ochilor.
În orice caz,cel mai bine este să urmezi câteva recomandări simple,care probabil că vor evita sau întârzia dezvoltarea de Alzheimer. De exemplu,ar trebui să ai un stil de viaţă sănătos,practicarea de exerciţii fizice şi menţinerea creierului activ. A fost dovedit că exercitarea creierului tău ajută la împiedicarea apariţiei de boli cognitive. Aşadar,învaţă mereu lucruri noi,citeşte,analizează în mod constant lucruri care te interesează,fă ceva artistic sau sportiv,sau scrie.
Făcând aceste activităţi simple zi de zi,vei avea mai puţine posibilităţi de a avea probleme în viitor. Dacă eşti mai vârstă,este foarte important să faci analize care să arate dacă suferi sau nu de această boală,sau dacă este posibil să dezvolţi boala. Dacă este aşa,există unele opţiuni care,deşi nu vindecă boala,vă permite să o ţii sub control. De fapt,există programe publice care informează pacienţii,precum şi membrii familiei.