Piele iritată? Află de ce!
Dacă ai o roşeaţă constantă pe piele, mai mult ca sigur este vorba de ceva ce se poate trata pe cont propriu, la domiciliu. Cu toate acestea, dacă problema persistă şi nu răspunde la remediile naturiste sau se agravează, cel mai bine este să discuţi cu medicul dermatolog. Ar putea fi vorba de o afecţiune ce necesită tratament medicamentos.
Acnee rozaceeUnul dintre motivele pentru care pielea ta are culoarea roşie ar putea fi acneea rozacee. Aceasta este o afecţiune cronică a pielii,care cauzează inflamaţie şi roşeaţă pe toată faţa,inclusiv pe obraji,frunte şi bărbie. Este cauzată de dilatarea vaselor de sânge şi nu produce altceva decât un uşor disconfort. Poţi controla problema prin limitarea timpului de expunere la soare. Consumul de alimente picante şi stresul pot agrava problema,deci,adoptă regula moderaţiei în toate.
Dermatita de contact se referă la reacţia pielii ce apare dupa contactul cu anumite substanţe sau materiale. Factorii declanşatori pot varia de la o persoană la alta,însă cei mai comuni includ produse de curăţare,decoloranţi şi albitori. Alţi oameni experimentează astfel de neplăceri la contactul cu anumite materiale (sintetice),dar şi în preajma anumitor plante. Dermatita de contact implică mâncărime şi roşeaţă.
Citeşte şi:
Estompează roşeaţa cu ajutorul fondului de ten!
3 reţete cu uleiuri esenţiale contra alergiilor
O pişcătură se poate transforma într-o roşeaţă persistentă,acoperind o suprafaţă mare a corpului. Fie că ai fost muşcată de o insectă sau de un animal,zona devine roşie. Este o idee bună să mergi la un medic dacă crezi că muşcătura a fost produsă de un păianjen,deoarece unii pot fi otrăvitori. Poţi afla alte detalii şi remedii în farmacii.
Multe eczeme apar adesea la copii,deşi,pot trece drept simptome şi în cazul adulţilor. Acestea produc roşeaţă şi zone aspre,cu un soi de crustă (coajă). Tratarea eczemelor se face numai cu ajutorul cremelor cu cortizon,recomandate de medicul dermatolog.
Dacă eşti alergică la anumite alimente,la un animal sau la o plantă,alergiile sunt cele care-ţi fac pielea să se înroşească. Alergiile alimentare sunt periculoase,însă,ca şi în cazul celor ce au ca factor declanşator contactul cu un animal,pot fi uşor de tratat. Atât cu antihistaminice,cât şi cu creme ce stopează mâncărimea şi roşeaţa.