Pilula de a doua zi: avantaje şi dezavantaje

12 februarie 2014   Modă

O noapte de dragoste se poate termina adesea cu teama de a nu fi rămas însărcinată. Pentru a fi sigure că nu vor fi mame, multe femei apelează la pastila de a doua zi. Iată câteva idei pro şi contra despre această metodă contraceptivă.

Avantaje

1. Pastila de a doua zi poate fi singura ta şansă de a evita o sarcinănedorită.

2. Prin administrarea acestei pilule,poţi scăpa de stresul şi de tensiunea că ai rămas însărcinată.

3. Pastila de a doua zi nu afectează fertilitatea. Vei putea rămâne gravidă chiar dacă ai folosit această metodă de contracepţie.

4. Potrivit unori studii,pilula de dimineaţă scade riscul cancerului ovarian şi endometrial.

Dezavantaje

1. Greaţa,vărsăturile,ameţelile,diareea,durerile abdominale,durerile de cap,sângerările şi sensibilitatea sânilor pot fi unele dintre simptomele administrării pilulei de a doua zi.

2. Uneori,pastila de dimineaţa poate provoca probleme serioase,cum ar fi afecţiuni hepatice,ale vezicii urinare şi hipertensiune arterială.

3. Această pastilă poate avea efecte adverse la femeile de peste 35 de ani care prezintă tulburări cardiovasculare,tromboză venoasă,probleme ale ficatului şi cancer mamar.

4. Administrarea pilulei creşte riscul dezvoltării unei sarcini extrauterine. Unoeri,o astfel de sarcină paote fi depistată mult mai târziu,iar simptomele ei pot fi confundate cu cele ale administrării pastilei.

5. Chiar dacă pilula de a doua zi s-a dovedit a fi eficientă în cazul unei sarcini nedorite,medicii recomandă ca această pilulă să fie folosită maxim de 2 ori pe an pentru a evita efectele adverse.

Citeşte şi:

Ce metodă de contracepţie alegi?

Semne şi simptome că eşti însărcinată

Mai multe