Pofte alimentare ce indică o problemă de sănătate

24 ianuarie 2016   Modă

Dar de ce avem poftele alimentare? Poftele sunt rezultatul unui deficit de nutriţie. Pentru anumite alimente, cum este ciocolata înseamnă că există în organsim o deficienţă de magneziu. Oamenii de ştiinţă au continuat să cerceteze care este legătura dintre aceste pofte şi starea de sănătate.

În primul rând,haide să clarificăm un mit mare. Este o credinţă populară că poftele sunt rezultatul unui deficit de nutriţie. Poftele pentru ciocolată sunt adesea puse pe seama unui nivel scăzut de magneziu. Dar cei mai mulţi experţi spun că nu este suficientă o singură cercetare pentru a sprijini această idee."Există foarte puţine dovezi ştiinţifice bazate pe legătura dintre poftele alimentare şi deficienţele nutriţionale ",spune Sharon Palmer,autor al vieţii Powered-Plant. "Şi dacă poftele alimentare au fost legate de ceva ce trebuie,atunci de ce nu avem pofte pentru varză sau mere,îngheţată şi cartofi prăjiti? În schimb,oamenii au tendinţa de a aştepta cu nerăbdare alimente care sunt bogate în grăsimi,carbohidraţi şi zahăr,mai ales pentru zahăr,conform unui nou studiu. Chiar şi popularea teoriei că ciocolata apare atunci când există o deficienţă de magneziu. În plus,un studiu a arătat că,chiar şi cu o dietă nutriţională completă,oamenii încă au pofte.Acest lucru nu înseamnă că poftele alimentere sunt reale. Probabil sunt legate de nevoile emoţionale,un aliment care elibereză substanţe chimice care ne face să ne simţim bine,într-o perioadă de stres. Alte studii arată că poftele pot fi evitate atunci când ţii o dietă restrictivă,şi nu poţi avea ceea ce vrei. 

Iată care sunt cele trei pofte: 1. Pofta pentru apă Ar putea fi:Diabet zaharat

Excesul de sete este un simptom precoce a diabetului zaharat,dar acest lucru nu este doar pofta de apă,pe care o bei atunci când ai terminat antrenamentul. Atunci când setea este mult mai pronunţată,împreună cu urinări dese,ar putea fi un simptom al diabetului. Dacă suferi de diabet zaharat,zahărul suplimentar se acumulează în sânge,şi rinichii trebuie să lucreze din greu pentru a filtra suplimentar şi pentru a-l absorbi.

2. Pofta pentru sare Ar putea fi:Boala Addison

Poftele intense de sare pot indica dezvoltarea bolii Addison,în care glandele suprarenale nu produc suficienţi hormoni. Aceşti hormoni sunt foarte importanţi,deoarece includ cortizol,care ajută corpul să răspundă la stres,şi aldosteron,care păstrează  tensiunea arterială echilibrată. Netratată,această boală poate face ca tensiunea să scadă foarte mult. Dacă ai pofte pentru alimente excesiv de sărate,trebuie să mergi la un doctor. Poate fi simptom al bolii Addison.  

3. Pofta pentru rece Ar putea fi:Deficienţă de fier

Pofta pentru rece,gheaţă,este un fenomen cunoscut sub numele de deficienţă de fier. Aceste pofte nu sunt în totalitate înţelese de oamenii de ştiinţă. Unele studii au fost legate de dorinţa de rece pentru deficienţa de fier. O lucrare recentă în ipoteze medicale spune că pofta pentru rece,gheaţă creşte fluxul de sânge la nivelul creierului,combatere cauzată de deficitul de fier.

Mai multe