Poţi rămâne însărcinată dacă iei anticoncepţionale? Prin 4 moduri

11 mai 2015   Modă

Pilulele contraceptive sunt folosite de multe femei cu scopul de a preveni o sarcină, însă în anumite situaţii, riscul de a deveni mamă creşte. Iată cum poţi rămâne însărcinată dacă iei anticoncepţionale.

1. Cum poţi rămâne însărcinată dacă iei anticoncepţionale - Uiţi să iei pastila în fiecare zi

Pilulele contraceptive stabilizează nivelurile hormonilor în aşa fel încât glanda pituitară transmite semnale ovarelor să nu elibereze ovule. Dacă uiţi să iei o pastilă,există riscul să se producă ovulaţia,ceea ce înseamnă că dacă ai avut un act sexual înainte,şansele să rămâi însărcinată sunt destul de mari.  

2. Nu începi o nouă cutie la timp

Majoritatea cutiilor de

conţin 21-28 de pilule «active»,care conţin hormoni şi 7 pastile placebo,inactive,care au rolul de a nu scoate femeia din rutina creată. Poţi rămâne însărcinată dacă iei anticoncepţionale dacă uiţă să iei o pastilă activă sau trece mai mult timp până începi o nouă folie, întrucât creşte şi timpul dintre pastilele active pe care le-ai luat. Din această cauză,există un risc mai mare de a rămâne însărcinată.

3. Poţi rămâne însărcinată dacă iei anticoncepţionale în cazul în care vomiţi după 30 de minute de la administrarea pilulei

O

se absoarbe în sistemul sangvin în 30 de minute. În cazul în care vomiţi imediat după ce ai luat-o,trebuie să ţii cont de faptul că pastila nu mai are cum să îşi facă efectul.

4. Iei medicamente sau suplimente care interactionează cu anticoncepţionalele

Anumite medicamente sau suplimente pot scădea efectul anticoncepţionalelor,aşadar este indicat să-ţi atenţionezi medicul că iei pilule contraceptive dacă ţi se prescrie un alt tratament medicamentos.

Mai multe