Semne neştiute care îţi spun că eşti stresată
Când eşti stresată, organismul nu mai funcţionează aşa cum trebuie. Eşti mai mereu obosită şi simţi că nu mai ai energie. Dar, există şi alte semne care te avertizează că ai o stare de încordare. Iată care sunt acestea!
Ai dureri de cap în weekend
Ştiai că stresul poate să-ţi dea dureri de cap,în special în weekend? Todd Schwedt,director al Centrului de dureri de cap de la Universitatea Washington,SUA,spune că dacă te confrunţi cu migrene în weekend,să dormi cât mai des în timpul săptămânii şi să-ţi schimbi alimentaţia.
Crampe menstruale dureroase
Femeile stresate au de două ori mai multe riscuri de a se confrunta cu crampe menstruale dureroase,spre deosebire de cele care sunt mai puţin tensionate,arată un studiu realizat de cercetătorii de la Harvard. Cercetătorii dau vina pe un dezechilibru indus de hormoni.
Durere în gură
Potrivit specialiştilor,acesta poate fi un semn al măcinării dinţilor,care apare de obicei în timpul somnului şi care poate fi agravat de stres.
Vise ciudate
Visele,de obicei,devin progresiv mai pozitive dacă dormi cât mai mult. Astfel,te trezeşti într-o stare mai bună decât cea în care ai fost înainte de a te duce la culcare,spune Rosalind Cartwright,doctor şi profesor de psihologie la Rush University Medical Center,USA. Dar,când eşti stresată,te trezeşti mai des. Perturbarea somnului permite ca visele neplăcute să se repete toată noaptea. Încearcă să dormi7-8 ore pe noapte şi evită cofeina şi alcoolul înainte de a te culca.
Sângerarea gingiilor
Cercetătorii brazilieni spun că oamenii stresaţi au un risc mai mare de a dezvolta boli parodontale. Nivelul ridicat de cortizol (hormonul stresului) poate afecta sistemul imunitar şi poate permite ca bacteriile să invadeze gingiile.
Prezenţa acneei
Stresul creşte inflamaţia care duce la erupţii şi acnee la adulţi,avertizează medicii dermatologi. Calmează pielea cu o loţiune care conţine acid salicilic sau peroxid de benzoil,plus o cremă hidratantă non comedogenică,astfel încât pielea să nu se usuce. Dacă nu vezi îmbunătăţiri,mergi la medic.
Te mănâncă pielea
Un studiu japonez realizat pe 2.000 de persoane arată că cei care suferă de mâncărimi cronice (cunoscute sub numele de prurit) au de două ori mai multe riscuri de a suferi de stres. Cercetătorii spun că este posibil ca stările de anxietate să agraveze condiţiile care stau la bază,cum sunt dermatita,eczemele şi psoriazisul.