Semnele care-ţi spun că ficatul este suprasolicitat

21 septembrie 2016   Modă

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corp. În plus, este al doilea organ ca dimensiune după piele, şi este responsabil pentru îndeplinirea funcţiilor de bază din organism. Înainte de a fi prea târziu, acordă atenţie semnelor pe care le trimite.

În fiecare zi,ficatul este responsabil de filtrarea sângelui pentru eliminarea toxinelor şi a celulelor de care organismul nu mai are nevoie. De asemenea,este responsabilpentru sinteza lipidelor şi a glucidelor,plus că stochează vitaminele A,D,E şi K,care sunt de bază în menţinerea energiei.Dar,chiar dacă este un organ excretor,prea multe substanţe toxice îl pot împiedica să funcţioneze,şi care,prin urmare,ar putea afecta sănătatea. Ficatul are capacitatea de a se curăţa zilnic,dar atunci când este suprasolicitat,aceste sarcini devin dificil de îndeplinit.

De aceea,este important să fie recunoscute simptomele ficatului suprasolicitat,care,în timp are nevoie de un plan de detoxifiere.

Iată care sunt simptomele unui ficat suprasolicitat: Crampele şi inflamarea stomacului

Chiar dacă crampele şi inflamaţiile abdominale nu sunt produse de ficat,ele nu trebuie excluse. Crampele persistente indică faptul că ficatul nu funcţionează corect,şi întâmpină probleme în îndepărtarea deşeurilor. De asemenea,cine se confruntă cu inflamaţie constantă,suferă şi de gaze naturale.

Urina îşi schimbă culoarea

Modificările în culoarea şi mirosul urinei sunt indicatoare pentru mai multe probleme de sănătate interne. Cu toate acestea,ar putea fi cauzate de o afecţiune urinară sau intestinală,care sunt un simptom cheie pentru detectarea problemelor hepaticeîn timp.

Piele sensibilă

Pielea este prima care ne spune atunci când avem probleme cu ficatul. Icterul,iritaţia şi uscarea pielii sunt afecţiuni cauzate de intoxicarea sistemului hepatic. În plus,chiar dacă te dai cu o cremă hidratantă,problema nu se va rezolva,deoarece este internă.

Reflux gastroesofagian

Este o afecţiune a sistemului digestiv şi a celui hepatic,care poate fi dezvoltată în urma dietei neechilibrate,şi nu numai.

Oboseală

Oboseala cauzează slăbiciune,letargie,dar şi incapacitatea de a efectua sarcinile de zi cu zi. Atunci când ficatul este suprasolicitat din cauza toxinelor,capacitatea de a filtra sângele este redusă şi devine dificil să menţină oxigenarea celulară aşa cum trebuie. Astfel,capacitatea de concentrarea se va diminua,şi te vei simţi tot mai obosită.

Lipsa poftei de mâncare

Chiar dacă există mai mulţi factori care duc la pierderea poftei de mâncare,atunci când aceasta devine obişnuită,trebuie acordată o atenţie deosebită. În timp,apar deficienţe nutriţionale şi alte reacţii nedorite.

Credit foto:www.steptohealth.com

Mai multe