Semnele deficienţei de magneziu

15 februarie 2016   Modă

Carenţa de magneziu poate duce la apariţia a 22 de boli, inclusiv anxietate, probleme dentare, boli de ficat, osteoporoză şi hipertensiune. De aceea, este bine să ştii care sunt semnele care îţi arată că ai lipsă de magneziu în organism.

Magneziul este un mineral folosit de fiecare organ din corp,în special de inimă,muşchi şi rinichi. Dacă suferi de oboseală inexplicabilă sau slăbiciune,ritm cardiac anormal sau chiar spase musculare şi spasme ale ochilor,nivelurile scăzute de magneziu ar putea fi de vină.

Lipsa magneziului favorizează anumite boli

Magneziul joacă un rol important în procesele de detoxificare ale organismului,ceea ce-l face vital în eliminarea anumitor substanţe chimice din mediu,metale grele şi alte toxine. În plus,este necesar şi pentru:

  • Funcţionarea corespunzătoare a muşchilor şi a nervilor;
  • Ajută la digerarea proteinelor,carbohidraţilor şi a grăsimilor;
  • Acţionează ca un precursor pentru neurotransmiţători,cum este serotonina.

Oamenii de ştiinţă spun că deficitul de magneziu declanşează anumite bolie,cum sunt:anxietatea,atacuri de panică,astm,cheaguri de sânge,boli intestinale,cistită,depresie,diabet,oboseală,boli de inimă,hipertensiune,hipoglicemie,crampe musculare,dureri cronice de spate,sindromul Raynaud,osteoporoză.Semnele timpurii ale deficitului de magneziu includ pierderea poftei de mâncare,dureri de cap,greaţă,oboseală şi slăbiciune.

Factorii care influenţează nivelul de magneziu din organism

Algele marine şi legumele cu frunze verzi pot fi surse excelente de magneziu,alături de fasole,nuci şi seminţe,cum sunt cele de dovleac,floarea-soarelui şi de susan. Avocado conţine,de asemenea,magneziu.

Totodată,anumite alimente pot influenţa absorbţia magneziului în corp. Dacă bei alcool în exces,de exemplu,aceasta poate interfera cu absorbţia de vitamina D,care la rândul său este utilă în absorbţia magneziului. Dacă ai consumat mult zahăr,acest lucru poate provoca eliminarea magneziului prin rinichi,potrivit doctorului Danine Fruge,director medical asociat la Longevity Center Pritikin în Florida.

Alţi factori care influenţează nivelul de magneziu din organism sunt:consumul excesiv de sucuri acidulate sau cafeină,menopauză,vârsta înaintată,anumite medicamente,inclusiv diuretice,antibiotice,corticosteroizi,antiacide.

Mai multe