Simptome premature ale bolii Alzheimer

20 februarie 2018   Modă

Boala Alzheimer este o afecţiune neurologică degenerativă, care se manifestă prin pierdere de memorie, confuzie, tulburări de limbaj şi comportament, pierderea abilităţii de gândire. Toate aceste simptome se agravează în timp, dar boala poate fi ţinută sub control dacă îi sunt cunoscute simptomele premature, şi anume:

Îţi vine greu să-ţi îndeplineşti sarcinile, să complezi integrame/rebus, să lucrezi cu numere

Când vine vorba de planuri şi lucrat cu numere, persoanei cu început de Alzheimer îi este din ce în ce mai greu să se concentreze. Dacă se întâmplă o dată sau de două ori nu trebuie să te îngrijoreze, dar mergi la un control medical când se întâmplă des.

Simţi că trebuie să depui din ce în ce mai mult efort în ce faci zilnic

Persoanele care suferă de Alzheimer nu se mai pot descurca de fel de repede ca înainte la activităţile de zi cu zi. Ajung să se simtă pierdute în oraşul pe care-l cunosc foarte bine, chiar şi în casă. Folositoare în acest caz sunt gadget-urile.

Creşte nivelul de anxietate, apar simptomele depresiei

Anxietatea este un simptom al depresiei şi un posibil semn prematur al bolii Alzheimer. Nivelul crescut de anxietate este asociat cu o creştere a nivelului de beta-amiloidă în creier. În plus, producţia excesivă de beta-amiloidă poate duce în final la demenţă.

Apare incoerenţa verbală

Boala Alzheimer afectează şi comunicarea; apar mai multe pauze lungi în conversaţie, incapacitatea de a povesti ceva, repetarea aceloraşi cuvinte. Este foarte important să fie acordată atenţie vocabularului, mai ales dacă cuvintele folosite sunt incorecte sau uitate.

Apare pierderea memoriei

Oamenii care suferă de Alzheimer îşi pun lucrurile personale în alte locuri decât o făceau înainte, le pierd şi apoi nu îşi mai aduc aminte de ele şi nici ce au făcut cu ele. Încetul cu încetul apare sentimentul de pierdere a memoriei. Tu nu trebuie să-ţi faci griji dacă azi ai uitat ceva acasă sau nu ţi-ai amintit unde ai lăsat cheia, se întâmplă. Îngrijorarea apare când astfel de lucruri se întâmplă în fiecare zi.

Apar schimbări de comportament

Schimbările de personalitate şi de comportament la persoanele cu Alzheimer au loc fără un motiv anume. Ei devin dintr-o dată furioşi, nervoşi, anxioşi, suspicioşi.

Memoria nu mai funcţionează, iar mâinile şi picioarele par să nu mai răspundă comenzilor

Principalul simptom al bolii Alzheimer este pierderea memoriei şi incapacitatea de a memora informaţii noi. În acelaşi timp, membrele superioare şi cele inferioare încep să nu mai răspundă la comenzi.

:

Mai multe