Suferi de artrită reumatoidă? Iată ce alimente ar trebui să mănânci
Artrita reumatoidă este o afecţiune cronică extrem de dureroasă, care este caracterizată prin slăbirea articulaţiilor şi a ţesuturilor lor conjunctive.
Persoanele care suferă de această afecţiune se simt adesea rigide şi suferă de dureri articulare care limitează capacitatea lor de a se mişca. Deşi se dezvoltă în diferite moduri şi în diferite zone ale corpului,majoritatea suferinzilor trebuie să facă faţă durerilor recurente datorate inflamaţiei. Însă,multe dintre aceste reacţii pot fi atenuate. Acest lucru se datorează proprietăţilor nutritive pe care le au anumite alimente,care ar trebui consumate la micul dejun,şi anume:
Cerealele integrale
Aceste surse naturale de carbohidraţi şi fibre complexe combat inflamaţia. De aceea,cerealele integrale sunt recomandate persoanelor care se luptă cu simptomele artritei reumatoide. În plus,cerealele integrale au proprietăţi digestive şi detoxificante,care elimină din organism toxinele reţinute în colon.
Sucul de kiwi
Sucul natural de kiwi furnizează organismului cantităţi semnificative de vitamina C,un puternic antioxidant. Vitamina C este esenţială,deoarece stimulează producţia de colagen,menţinând catilajul în stare bună. De asemenea,acest nutriment are capacitatea de a curăţa sângele şi de a elimina excesul de toxinedin organism,cum este acidul uric.
Bananele
Sunt fructe săţioase şi energizante,care menţin metabolismul activ pe tot parcursul zilei,mai ales dacă sunt consumate la micul dejun. În plus,concentraţia bogată de potasiu,magneziu şi alte minerale esenţiale fac din banană un aliat împotriva simptomele artritei reumatoide.
Totodată,la micul dejun mai pot fi consumate şi alte fructe,precum:
-Căpşuni
-Cireşe
-Afine
-Mure
-Struguri
-Prune
Include în dieta zilnică aceste alimente,iar simptomele artritei reumatoide vor fi diminuate.
: