Te deranjează sforăitul? Iată cum scapi de el!

27 ianuarie 2015   Modă

Noapte de noapte încerci să adormi, dar nu reuşeşti pentru că partenerul sforăie? Pentru ca dimineaţa să nu te mai trezeşti obosită, există câteva soluţii pe care cel care sforăie le poate pune în aplicare.

Curăţă-ţi nasul înainte de a merge la culcare

O cauză majoră a sforăitului este nasul înfundat. Din cauza lui îţi este foarte greu să respiri în timp ce dormit,ceea ce favorizează apariţia sforăitului.

Evită alcoolul

Consumul de băuturi alcoolice face ca muşchii gâtului să obstrucţioneze căile respiratorii,ducând astfel la sforăit.

Nu mânca prea mult înainte de culcare

Mâncatul chiar înainte de culcare poate provoca apariţia sforăitului,întrucât o masă grea înainte de somn nu permite organismului să digere ce a consumat. Un stomac plin exercită o presiune asupra diafragmei,favorizând astfel sforăitul.

Scapă de kilogramele în plus

Pierderea în greutate scade ţesutul gras în partea din spate a gâtului,ajutând la prevenirea sforăitului.

Dormi cu capul puţin ridicat

Atunci când dormi este bine ca perna să fie poziţionată puţin mai sus faţă de nivelul capului,pentru a evita pe cât posibil sforăitul.

Schimbă-ţi poziţia de dormit

Dormitul pe spate poate duce la sforăit. Prin urmare,modifică-ţi poziţia. Dormitul pe o parte poate pune capăt acestei probleme.

Tratează-ţi alergiile

Alergiilor respiratorii,cum sunt rinita şi astmul te obligă să respiri pe gură. Tratarea acestora te poate ajuta să le stopezi. Poţi lua un antihistaminic,dacă este necesar,înainte de a merge la culcare.

Stai departe de somnifere

Pastile de dormit şi tranchilizantele detensionează muşchii. Acesta este motivul pentru care ne fac să adormim,însă atunci când muşchii noştri sunt prea relaxaţi se declanşează sforăitul.

Renunţă la fumat

Fumatul creează congestie nazală care duce la umflarea gâtului. Această umflare îngustează căile respiratorii ducând la apariţia sforăitului.

Mai multe