Top 5 alimente contra bolilor de iarnă

2 decembrie 2015   Modă

Sezonul răcelilor atinge un vârf în perioada decembrie - februarie - deci e momentul să începi o cură cu alimente care-ţi întăresc imunitatea şi ţin bolile iernii la distanţă.

Dovleacul şi seminţele de dovleac

Oferă din belşug vitamina A,fibre solubile,acid folic şi riboflavină,care ajută la întărirea sistemului imunitar. Dă prioritate dovleacului la cuptor,consumat cu puţină miere. Seminţele de dovleac,uşor părăjite pe plită,au şi ele efecte excelente asupra sănătăţii-şi sunt o excelentă sursă de zinc.

Ciupercile

Sunt o sursă bună de vitamina D,care combate răcelilede sezon,riboflavină (sau vitamina B2) şi mangan.

Fasolea

Este excelentă sursă de zinc,cu rol în întărirea imunităţii. Fasolea închisă la culoare este o sursă bună de mangan,folat,fier şi fibre solubile.

Broccoli

Legumele crucifere,precum broccoli,furnizează organismului vitaminele A,C şi E. De asemenea,oferă fier natural,mangan şi acid folic,precum şi substanţe naturale care întăresc imunitatea.

Ceaiul verde

Ceaiul verde are un rol esenţia în prevenţia maladiilor specifice sezonului rece. E o sursă excelentă de antioxidanţi,are efect antibacterian şi antiinflamator. O cană de ceai verde pe zi face minuni când afară ninge!

Mai multe