Trucuri simple care previn candidoza
E foarte importantă îngrijirea corporală, dar esenţială pentru sănătate este igiena intimă. Cu toate acestea, infecţiile precum este candidoza sunt destul de frecvente. Află ce provoacă apariţia lor şi cum le putem preveni.
Toaleta incorect efectuată sau făcută superficial este principala cauză de apariţie a infecţiilor. Putem însă preveni candidoza vaginală sau putem evita recidivele afecţiunii,urmând câteva reguli simple,cu efecte maxime.
Nu te îngrijora dacă te pricopseşti cu ea. Candidozaeste cea mai frecventă afecţiune cu care orice femeie se confruntă la un moment dat.
Atenţie!
Dacă nu o tratezi la timp,infecţia poate afecta grav relaţia de cuplu şi viaţa ta reproductivă.
Ce să faci ca s-o combaţi?
Nu te spăla prea des
Ca orice lucru făcut în exces,şi duşurile frecvente sunt dăunătoare zonei intime,care devine mai vulnerabilă în faţa ciupercilor.
Sigur că menţin igiena şi lasă în urmă o senzaţie de prospeţime,însă nu e indicat a se depăşi unul-două duşuri pe zi,spun medicii ginecologi. De asemenea,nu sunt necesare produsele sofisticate de curăţare,ci doar săpun şi apă din abundenţă.
Pe cât posibil,foloseşte pentru zona intimă geluri de duş cu pH neutru. E bine să optezi pentru produse cu probiotice,care reduc delicat mirosul neplăcut,protejează zona intimă şi echilibrează pH-ul florei vaginale.
Băile lungi în apă fierbinte şi utilizarea produselor de spălat care au un pH agresiv îndepărtează
Acesta este format în mod natural de flora vaginală şi are rol de protecţie împotriva infecţiilor.
Ce să faci în timpul menstruaţiei
E o perioadă delicată pentru orice femeie,de aceea igiena intimă este cu atât mai importantă,pentru a înlătura senzaţia de murdărie.
Tentaţia de a face duşuri mai des este mare,de exemplu frecvenţa poate creşte până la de trei ori pe zi,însă nu trebuie depăşit acest număr.
Zona vaginală este mult mai puţin protejată în timpul menstruaţiei şi,deci,mai vulnerabilă la infecţii. De asemenea,nu abuza de tampoanele interne.
Foloseşte-le doar la nevoie,la mare sau când mergi la piscină. În plus,este absolut necesar să schimbi tampoanele o dată la două-trei ore,pentru că acestea conţin substanţe ce favorizează apariţia infecţiilor.
De reţinut!
În general,medicii specialişti recomandă utilizarea absorbantelor cu înveliş moale,de bumbac,pentru că acestea protejează interiorul vaginului de infecţii.