Uluitor! Cancerul a fost vindecat cu ajutorul.. HIV!

12 septembrie 2016   Modă

O fetiţă americană în vârstă de şapte ani, suferind de o formă severă de leucemie, s-a vindecat în mod miraculos, după ce medicii au folosit o formă atenuată a virusului imunodeficienţei umane (HIV), cu scopul de a-i reporni sistemul imunitar, pentru de a distruge celulele canceroase.

În luna aprilie,părinţii micuţei Emily Whitehead aproape renunţaseră la orice speranţă,informează dailymail.co.uk.

Fiica lor suferea de cancer de doi ani,iar,în februarie,cancerul a recidivat pentru a doua oară,chiar în timp ce medicii o tratau pe Emily cu o formă agresivă de chimioterapie.

Medicii utilizaseră deja toate tratamentele tradiţionale,însă Emily nu reuşea să rămână sănătoasă suficient de mult timp,între două recidive ale bolii,pentru a încerca un transplant de măduvă osoasă. Cuprinşi de disperare,părinţii fetiţei,Kari şi Tom,au început să analizeze şi alte opţiuni,considerate radicale.

Şi-au îndreptat atenţia spre Cancer Center de la Spitalul pentru Copii din oraşul american Philadelphia,unde a fost implementat un program de testare a unei terapii revoluţionare.

Medicii le-au sugerat să o introducă pe Emily într-un test clinic,în cadrul căruia medicii foloseau o formă atenuată a virusului imunodeficienţei umane pentru a introduce genele care luptă contra cancerului în celulele T (celulele care luptă împotriva bolilor) ale fetiţei. Medicii americani sperau ca în acest fel "să reprogrameze" sistemul imunitar al pacientei,pentru ca acesta să recunoască celulele canceroase şi să înceapă apoi să le distrugă.

Mai multe