Zahărul distruge sistemul imunitar

10 aprilie 2016   Modă

Sistemul imunitar şi starea de sănătate sunt direct legate, astfel dacă imunitatea este puternică, şi noi vom fi protejate de bolile care ar putea ataca organismul. Când sistemul imunitar este slab suntem o pradă uşoară pentru răceală.

Cele mai multe dintre obiceiurile noastre zilnice au un impact direct asupra sistemului imunitar. De aceea,este important să avem un stil de viaţă sănătos,dacă vrem să ne simţim bine.

Iată care sunt obiceiurile care pot deteriora sistemul imunitar:

Consumul excesiv de zahăr

Mâncând prea mult zahăr reduci cu 40 % funcţia sistemului imunitar de a lupta impotriva bacteriilor. Studiile au arătat că zahărul afectează organismul la 5 minute după consum,şi are efecte pe o durată de 5 ore. Trebuie să avem multă vitamina C,dacă vrem ca sistemul imunitar să funcţioneze corect. Atunci când consumul de zahăr este ridicat,el se hrăneşte şi cu această vitaminădin corp,şi astfel,distruge structura celulară a imunităţii.

Consumul excesiv de băuturi alcoolice

Băuturile alcoolice au efecte negative asupra sănătăţii,deoarece nu lasă corpul să absoarbă substanţele nutritive,ceea ce duce la deficienţă. Atunci când consumăm prea mult alcool,celulele albe din sânge nu se mai multiplică şi iau forma unor particule,cum sunt proteinele cunoscute sub numele de factori de necroză tumorală (TNF). Atunci când organismul nu produce suficiente celule,duce la slăbirea sistemului imunitar.

Alergiile

Sistemul imunitar percepe lucruri inofensive,cum sunt praful,polenul,fumul,dar şi alte particule care nu fac bine organismului. Acest lucru face ca acesta să-şi intre în modul de alertă şi de a crea o reacţie alergică,care distruge peretele celular,lăsând sistemul imunitar într-o poziţie vulnerabilă.

Lipsa odihnei

Insomnia este una dintre cele mai frecvente tulburări de azi. Având mai mult de un loc de muncă,stres şi depresie,printre altele,gândurile sunt prezente şi nu reuşeşti să te odihneşti aşa cum trebuie.Conform studiilor realizate de Universitatea din Chicago,oameni care dorm 4 ore sau mai puţin,produc doar jumătate din cantitatea de anticorpi pentru a lupta cu răcelile,decât persoanele care dorm 8 ore sau mai mult pe noapte.

Stresul

S-a dovedit că stresul afectează în mod negativ sănătatea fizică şi cea mentală. O persoană care se confruntă în mod constant cu situaţii de stres,o să aibă imunitatea scăzută,deoarece îşi pierde capacitatea de a lupta impotriva infecţiilor,virusurilor şi bacteriilor. Acesta este slăbit din cauza numărului mic de globule albe din sânge. Acelaşi lucru se întâmplă şi atunci când ne confruntăm cu o traumă sau cu depresie. 

Stilul de viaţă sedentar    

Lipsa activităţii fizice a devenit una dintre cele mai mari probleme de sănătate cu care se confruntă persoanele care suferă de obezitate,boli cardiovasculare şi imunitatea slabă. Fără exerciţii fizice şi o dietă săracă,corpul acumulează mai multe toxine,care o să ducă la apariţia de boli. Este recomandat să facem exerciţii fizice cel puţin 30 de minute pe zi,să adoptăm o dietă sănătoasă,să bem apă şi să facem lucruri care să ne facă fericiţi,astfel vom evita stresul.

Mai multe