Nu le mai ocoli! Sunt pline de antioxidanţi şi au beneficii unice asupra organismului

17 iulie 2019   Lifestyle

Folosite de cele mai multe ori pentru prepararea tăriilor sau a dulceţurilor, corcoduşele sunt subestimate. Aceste fructe banale ce se găsesc peste tot abundă în vitamine, minerale, proteine, acizi, zaharuri şi pectine. Au un rol vitaminizant şi energizant asupra organismului, contribuind în acelaşi timp la detoxifierea organismului. Fiindcă au puţine calorii, specialişti le recomandă şi în curele de slăbire.

Atunci când se află în stare crudă, corcodusele au cea mai puternică acţiune antioxidantă şi antiinflamatorie. Culorile acestor fructe, care variază de la galben şi roz, până la roşu şi mov închis, sunt un indicator al prezenţei substanţelor naturale cu beneficii unice asupra organismului.

Corcodusele conţin apă în proporţie de 90%, însă acest lucru nu înseamnă că nu sunt dense in nutrienţi. Conţinutul bogat de vitamina C, vitaminele din complexul B, acizii organici liberi, pectinele, fierul, calciul, fosforul şi magneziul completează aportul bogat de substanţe nutritiveal acestor fructe care aparţin genului Prunus.

De ce să consumi corcoduşe

  • Corcodusele sunt excelente în tratarea anemiilor, dar şi a oboselii cronice;
  • Corcodusele sunt de un real ajutor în afecţiunile respiratorii, stimulând vindecarea acestora, dar şi în afecţiunile stomacului;
  • Datorită concentraţiei de apă (90%) şi a caloriilor puţine, corcodusele sunt excelente în curele de slăbire. Se face suc din ele şi se consumă câte un pahar de 3 ori pe zi, înainte de masă, timp de 2 săptămâni. Sucul de corcoduşe are un efect tonifiant, revigorând şi vitaminizand organismul, dar şi un efect uşor purgativ, acelerand metabolismul şi arderea grăsimilor;
  • Consumul de corcoduşe ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare. Corcodusele galbene sunt bogate în beta-caroten (un antioxidant potent care lupta cu acţiunea nocivă a radicalilor liberi), zeaxantina şi flavonoizi, care diminuează nivelul colesterolului rău LDL în organism şi reduc presiunea arterială şi riscul de instalare a cancerului;
  • Reduc riscul de apariţie al cancerului. Corcodusele roşii indică prezenţa altor nutrienţi preţioşi, cum este licopenul (eficient în prevenirea mai multor tipuri de cancer), quercetina (flavonoid cu proprietăţi antivirale şi antiinflamatorii) şi acid elagic (fitochimicala cu efect de purificare a sângelui), toate acestea ajutând la reducerea riscului de cancer;
  • Corcoduşele ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire. Corcodusele roşii sunt bogate şi în resveratrol, cel mai potent antioxidant, de 5 ori mai puternic decât beta-carotenul, despre care s-a descoperit că încetineşte procesul de imbratranire şi îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară;
  • Corcoduşele sunt eficiente în cicatrizarea rănilor. Compresele îmbibate în sucul proaspăt de corcoduşe se aplică direct pe răni timp de câteva minute;
  • Corcoduşele contribuie la detoxifierea organismului şi la sinteză hormonilor glandelor suprarenale, datorită vitaminei C pe care o furnizează.

Acrişoarele fructe de corcoduş pot fi folosite şi în timpul dietei de slăbit, pentru vindecarea rapidă a rănilor sau pentru efectul lor revigorant. Află cum slăbeşti cu sucul de corcoduşe.

Surse: sfatnaturist.ro

Mai multe