Nutriţionistul Mihaela Bilic: "Beţi cafea! Deblochează organismul spre a slăbi. Efectele negative sunt un mit!"

19 ianuarie 2020   Lifestyle

Mulţi susţin că a consuma cafea poate fi dăunător, nu şi dacă o bei corespunzător. Ce înseamnă asta? Nutriţionistul Mihaela Bilic a făcut lumină în ceea ce priveşte consumul licorii magice şi spune că există numeroase mituri în acest sens. Ea susţine că băutura nu are efecte negative şi, mai mult, este un stimulet ideal pentru arderea grăsimilor. Deci, cafeaua ne ajută să slăbim!

Cafeaua are efecte benefice pentru organism

”Pentru că a fost Ziua Internaţională a Cafelei, merită să o laud şi eu- fie şi numai pentru ajutorul şi sprijinul pe care ni-l oferă în lupta cu kilogramele. Da, cafeaua ajută la slăbit şi nu doar printr-un singur mecanism, ci prin mai multe.

Se cunoaşte efectul tonic, stimulant al cofeinei asupra sistemului nervos. Este adevărat, cafeaua ne trezeşte. Şi nu doar pe noi, ci şi pe tubul digestiv- mai exact musculatura netedă din pereţii intestinului este contractată, fapt care duce la mişcări peristaltice, de progresie a conţinutului digestiv. Deci nu încape îndoială, cafeaua stimulează digestia, accelerează tranzitul intestinal şi previne constipaţia", explică specialistul.

Citeşte si: Ce să mănânci dimineaţa dacă ai gastrită. Alimente care te scapă de dureri şi disconfort

Cafeaua ajută la slăbit. Cum trebuie consumată

"Tot cafeaua stimulează metabolismul, adică mai exact intensifică conversia grăsimii de rezervă în glucoză necesară mişcării, creşte rezistenţa la efort şi capacitatea de contracţie a muşchilor. Nu întâmplător cofeina a fost pusă pe lista substanţelor cu efect de doping la sportivi. Ea, cofeina, consumată cu 20-30 min înainte de efortul fizic creşte performanţa sportivă şi mobilizează depozitele de grăsime. Deci ajută la slăbit!

Şi nu în cele din urmă cafeaua inhibă apetitul, te ajută să mai uiţi un pic de senzaţia de foame. Orice substanţă cu efect de stimulare a sistemului nervos (excitanţi psihici) produce ca şi contra-efect o inhibare a centrului foamei. Când eşti agitat, când nivelul adrenalinei sau dopaminei e crescut, celelalte senzaţii sunt blocate, inclusiv foamea. Iar ca secret suplimentar, cafeaua băută cu lapte rămâne mult timp în stomac şi ţine de foame 2-3ore, precum o porţie de ciorbă", mai spune Mihaela Bilic.

Citeşte şi: Ce este refluxul gastroesofagian şi cum se manifestă. Simptomele pe care nu trebuie să le ignori

Câte cafele poţi consuma zilnic? Maxim 5 ceşti, potrivit cărţilor de medicină

"Câte cafele putem consuma zilnic, fără niciun risc pentru sănătate? În cărţile de medicină se spune că maximum 5 ceşti. Eu vă confirm că fie şi doar 3 ceşti/zi fac diferenţa: se deblochează slăbitul şi uitaţi şi de foame. Doar să nu-i deranjaţi pe cei din jur, pentru că veţi avea şi o putere de muncă mai mare”, conchide medicul pe pagina sa de Facebook.

Mai multe